Lohjalaisten oma roskienkeruupäivä 9.5.2019

Lohjan ympäristönsuojelun työntekijöiden roskasaalis Routiolla vuoden 2016 roskienkeruupäivänä.

Lohjan kaupungin perinteiset roskatalkoot pidetään torstaina 9.5.2019. Sovi etukäteen, mistä kaupunki noutaa yleisiltä alueilta talkoilla kerätyt roskat, ja ilmoita samalla itsesi, järjestösi tai yrityksesi mukaan talkoilemaan!


Meidän lohjalaisten yhteiseksi roskienkeruupäiväksi on tänä vuonna valittu torstai 9.5.2019Lohjan kaupunki haastaa kaikki mukaan reippaaseen meininkiin puhdistamaan kaupunkimme julkisia alueita roskista! Mukaan talkoisiin toivotaan alueen asukkaita, yhdistyksiä ja yrityksiä.

Roskatalkoilla lisää yhteisöllisyyttä ja yhteistä hyvinvointia

Kevätaurinko houkuttelee ihmiset ulos nauttimaan lämpenevistä ilmoista ja ympäröivästä lähiluonnosta. Talven jäljiltä paljastuu kuitenkin vuosittain paikkoja, jotka ovat päässeet edellisten talkoiden jäljiltä roskaantumaan ja jotka kaipaavat siistimistä. Koko kaupungin yhteiset roskatalkoot ovatkin muodostuneet jokakeväiseksi perinteeksi Lohjalla.

Viime vuonna talkoot onnistuivat tuttuun tapaan hienosti, sillä useat asukasyhdistykset, koulut, päiväkodit ja kaupunkimme asukkaat ovat ottaneet maahan heitettyjen roskien siivoamisen omaksi sydämen asiakseen ja ovat olleet kantamassa vastuuta yhteisen ympäristön siistinä pysymisestä.

Tänä vuonna tavoitteena on jatkaa entiseen malliin ja aktivoida mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan tähän yhteiseen siivoustapahtumaan. Ympäristön siisteys on ilo meidän jokaisen silmille, ja yhdessä talkoilemalla voi tutustua paremmin oman lähiseutunsa asukkaisiin.

Ilmoittaudu mukaan!

Voit osallistua yhtä hyvin isossa ryhmässä kuin itsenäisesti ja pienimuotoisesti, mutta toivomme sinun joka tapauksessa ilmoittavan asiasta, jotta tiedämme, kuinka moni todella on mukana talkoilemassa. Jokainen osallistuja on tärkeä ja yksikin roska pois luonnosta on askel parempaan!

Jos et varsinaisena roskienkeruupäivänä torstaina ennätä roskia keräämään, voi sen tehdä viikolla muunakin päivänä ja vielä viikonlopun 10.–12.5. aikana.

Ilmoita Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluun Saara Koivumäelle (saara.koivumaki(at)lohja.fi, p. 044 374 0374) tai Susanna Komulaiselle (susanna.komulainen(at)lohja.fi, p. 044 374 0773) taikka kaupungin asiakaspalvelukeskukseen (asiakaspalvelukeskus(at)lohja.fi, p. 019 369 4300), mikä alue aiotaan siivota sekä kerättyjen jätesäkkien/roskien mahdollisimman tarkka noutopaikka. Talkooryhmän yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero sekä ryhmän koko tulee myös ilmoittaa.

Lohjan kaupunki tarjoaa jätesäkit sekä niiden poiskuljetuksen

Kerätyt roskat jätetään erikseen sovittuun, sopivaan paikkaan, josta ne ovat helposti noudettavissa. Jätesäkit tulee sulkea ja tarvittaessa merkitä. Mahdolliset vaaralliset jätteet (ongelmajätteet) tulee pitää erillään muista jätteistä.

Talkooryhmät ja yksittäiset asukkaat saavat ajalla 29.4.–9.5. hakea jätesäkkejä kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelukeskuksesta (Karstuntie 4) asiakaspalvelun aukioloaikoina (ma–to klo 8–16; pe ja aattopäivät klo 8–15). Lisäksi jätesäkkejä on noudettavissa Karjalohjan nuorisotalo Katulampusta (Keskustie 46) ja kylätalo Kehrästä (Keskustie 23) sekä Saukkolan ja Pusulan kirjastoista (osoitteista Kauppakuja 3 ja Marttilantie 3A) kirjastojen aukioloaikoina. Otathan säkkejä mukaasi vain tarvitsemasi määrän.

Siivotaan yhdessä kaupungin yleisiä alueita

Tarkoituksena on kerätä roskia Lohjan kaupungin yleisiltä alueilta kuten kevyenliikenteenväyliltä, puistoista, viheralueilta, ulkoilureititeiltä, uimarannoilta, urheilukentiltä, toreilta, lähiliikuntapaikoilta, leikkipuistoista sekä koulujen, päiväkotien ja muiden kaupungin kiinteistöjen pihoilta.

Siivoustempausta ei ole tarkoitettu yksityisten kiinteistöjen jätteenkuljetukseksi. Lohjan kaupunki huolehtii ainoastaan omilta alueiltaan siivottujen jätteiden pois kuljettamisesta. Muilla alueilla siivoamisesta ja jätteiden pois kuljettamisesta on aina sovittava maanomistajan kanssa.

Yritykset mukaan huolehtimaan ympäristön siisteydestä

Lohjan ympäristönsuojelu toivoo, että alueen yritykset innostuvat siivoamaan myös omia piha-alueitaan ja huolehtivat keräämänsä roskat omiin jäteastioihinsa tai omalla kustannuksellaan suoraan Rosk’n Rollin jäteasemille.

Kaikki mukaan huolehtimaan yhteisestä ympäristöstämme!

Kerätessäsi roskia siistit ympäristöä, mikä merkitsee turvallisuutta ihmisten lisäksi myös eläimille. Lähde mukaan edistämään elinympäristösi hyvinvointia ja huomaamaan, miten hyvän olon talkoilusta voi saada myös itselleen!

Roskien poimimisen ei tietenkään tarvitse jäädä vain yhteen päivään vuodessa, vaan sen voi ottaa säännölliseksi hyväksi tavaksi vaikkapa Roska päivässä -liikkeen tapaan. Mitä vähemmän roskaa luonnossa on, sitä vähemmän sitä sinne myös heitetään.

Lisätietoja

Lohjan ympäristönsuojelu
vs. ympäristötarkastaja Saara Koivumäki, saara.koivumaki(at)lohja.fi, p. 044 374 0374
vs. johtava ympäristötarkastaja Susanna Komulainen, susanna.komulainen(at)lohja.fi, p. 044 374 0773

Lohjan puistot ja viheralueet
johtava kaupunginpuutarhuri Kirsti Puustinen, kirsti.puustinen(at)lohja.fi, p. 0500 472 630

Karjalohjan taajama-alue
yhteyshenkilönä nuoriso-ohjaaja Anni Juntunen, anni.juntunen(at)lohja.fi, p 050 325 5169

Nummen, Pusulan ja Saukkolan taajama-alueet
yhteyshenkilönä puistopuutarhuri Tarja Pöllänen, tarja.pollanen(at)lohja.fi (yhteydenotot vain s-postitse ajalla 15.–26.4.2019), p. 050 522 6750

Linkkejä

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This