Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos harjoittelee 18.11.2019 klo 9.00-12.00 Lohjan Teutarissa yhdessä Suomen Ilotulitus Oy:n kanssa

Kolme paloautoa

Harjoituksia järjestetään kolmen vuoden välein

Suomen Ilotulitus Oy:n toimipaikassa Lohjan Teutarissa järjestetään maanantaina 18.11.2019 klo 9.00-12.00 välisenä aikana suuronnettomuusharjoitus. Alueella liikkuu useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Harjoituksessa käytetään keinosavua sekä sähköpapatteja harjoitusolosuhteiden luomisessa. Harjoituksesta ei aiheudu haittaa sivullisille.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toimialueella on seitsemän ns. turvallisuusselvityskohdetta, joissa käsiteltävien kemikaalien tai räjähteiden määrä on niin suuri, että siitä aiheutuu suuronnettomuuden vaara. Sekä pelastuslaitos että toiminnanharjoittajat varautuvat suuronnettomuusvaaraan. Toiminnanharjoittajien tulee aktiivisesti pyrkiä toimimaan niin, ettei onnettomuuksia tai vaaratilanteita tapahdu. Pelastuslaitos ylläpitää kohteista ajantasaisia pelastussuunnitelmia. Viranomaiset ja toiminnanharjoittaja järjestävät yhteisiä suuronnettomuusharjoituksia kolmen vuoden välein.

Katso toimintaohjeet suuronnettomuustilanteissa sekä turvallisuustiedote liittyen Länsi-Uudenmaan alueen turvallisuusselvityskohteisiin.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This