Kaupunginvaltuuston uutiset 24.5.

Lohjan kaupunginvaltuusto kokoontui keskiviikkona 24.5.2023. Valtuusto teki päätöksiä muun muassa sen puheenjohtajistosta sekä kaupunginhallituksen kokoonpanosta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Joona Räsänen ja varapuheenjohtajiksi valittiin Riikka Slunga-Poutsalo sekä Matti Pajuoja toimikaudeksi 1.6.2023–31.5.2025. Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jussi Patinen ja varapuheenjohtajiksi Hannele Maittila sekä Taina Lackman. Kaupunginhallitukseen valittiin yhteensä 13 jäsentä ja kullekin heistä henkilökohtainen varajäsen.

Kaupunginhallituksen konserni- ja omaisuusjaoston puheenjohtajaksi valittiin Kaj Sundqvist ja varapuheenjohtajaksi Janne Turunen. Henkilöstöjaoston puheenjohtajaksi nimitettiin Pirjo-Leena Forsström ja varapuheenjohtajaksi Laura Skaffari. Lisäksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaoston johtoon valittiin puheenjohtajaksi Markku Saarinen ja varapuheenjohtajaksi Heli Kurimo.

Kaupunginhallituksen ja -valtuuston kokouspäivät määritettiin seuraavalle toimikaudelle eli ajanjaksolle 29.5.2023–30.6.2024. Lisäksi sovittiin talousarvioseminaarien ajankohdat.

Valtuusto päätti myös muuttuvista yrityspalveluista: Lohjan kaupunki valtuuttaa Novago Yrityskehitys Oy:n kesäkuun 2023 yhtiökokouksen edustajansa päättämään osaltaan yrityksen toiminnan lakkauttamisesta vuoden loppuun mennessä. Jos yhtiökokouksessa ei päätetä lopettaa yhtiön toimintaa, kaupungin viranhaltijat saavat luvan myydä kaupungin omistamat Novago Yrityskehitys Oy:n osakkeet parhaaksi katsomallaan hinnalla joko muille osakkaille tai itse yhtiölle. Yritysneuvonta ja yritysten kehittämispalvelut järjestetään 1.1.2024 alkaen kaupungin omana palveluna.

Valtuustossa hyväksyttiin lisäksi Lohjan kaupungin konserniohje, ja Muijalan uuden asemakaava-alueen tonttien hinnoittelusta päätettiin ehdotetun mukaisesti. Maaret Laineelle myönnettiin ero kaupunginvaltuutetun tehtävästä ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenyydestä. Hänen tilalleen nousee Anni Erolahti. Sosiaali- ja terveyslautakunnan uudeksi varajäseneksi valittiin Teija Ristaniemi.

Kaupunginvaltuuston kokouksen pöytäkirja on luettavissa kokonaisuudessaan maanantaina 29.5.2023. Kokoustallenne on katsottavissa täällä. Tallenne on saatavilla tekstityksillä noin viikon kuluttua kokouksesta.

Tulevat kokoukset löydät hallintokalenterista.

Kuva Lohjan kaupungintalosta ulkoapäin. Alaosassa teksti: kaupunginvaltuusto sekä Lohjan kaupungin logo.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This