Kaupunginhallituksen uutiset 7.8.

Lohjan kaupunginhallitus palasi eilen 7.8.2023 kesätauoltaan.

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että Kauppakadun ja Koulukadun katusuunnitelmien toteutus siirretään eteenpäin odottamaan hotellihankkeen suunnittelun valmistumista ja tietoa rakentamisen aloitusajankohdasta, niin että hanke voidaan toteuttaa synkronoidusti hotellihankkeen valmistumisen kanssa.

Hallitus päätti lisäksi, että Lohjan kaupunki liittyy Hansel Oy:n puitejärjestelyyn ”Puhtaanapidon tarvikkeet 2023–2026 (2028)”, joka sisältää laajan valikoiman puhtaanapidon ammattikäyttöön soveltuvia tuotteita ja tarvikkeita sekä niihin liittyviä palveluita. Hallitus päätti myös muuttaa henkilöliikennelogistikon toimen viraksi ja muuttaa nimikkeen joukkoliikennepäälliköksi.

Kokouksessa käsiteltiin osallistuvan budjetoinnin äänestyksen tuloksena hankittujen yhteiskäyttöön tarkoitettujen soutuveneiden lahjoittamisesta niiden vuokraamisesta kiinnostuneille yhdistyksille. Kaupunginhallitus päätti lahjoittaa kolme Päijän 461L-soutuvenettä varusteineen Lohjan Saaristo-seura ry:lle, Puujärven vesiensuojeluyhdistys ry:lle ja Pusulan kyläyhdistys ry:lle lahjakirjan osoittamin ehdoin. Tietoa veneiden vuokraamisesta Lohjansaaressa ja Puujärvellä on tulossa lähiaikoina. Veneen vuokraus on jo käynnissä Pusulassa (lue lisää). Veneiden vuokraus on ilmaista.

Hallitus päätti hyväksyä vihjepalkkiojärjestelmän. Kaupungin sivuille luodaan lomake, jolle ilmoittaja kirjaa tietonsa sekä tiedot tapahtuneesta ilkivallasta. Lomakkeen tiedot siirtyvät salattuna ja luottamuksellisesti hallintolakimiehelle, joka välittää tiedot poliisille. Mikäli ilkivallan tekijä jää kiinni annettujen tietojen ansiosta, päätetään palkkion maksamisesta.

Hallitus päätti merkitä alueiden johtokunnan aloitteen osallistuvan budjetoinnin Lohjan mallista tiedokseen ja valtuuttaa talousjohtajan valmistelemaan sitä. Kokouksessa käsiteltiin myös muita valtuusto- ja kuntalaisaloitteita liittyen muun muassa nuorisovaalien järjestämiseen kouluissa ja kouluruokailuun.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslista 7.8.2023

Kaupunginhallituksen pöytäkirja on luettavissa maanantaina 14.8.2023.

Tulevat kokoukset löydät hallintokalenterista.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This