Välkomna med att ordna jippon under Nylandsdagen den 15 maj 2024!

På Nylandsdagen firar man saker som förenar nylänningar. Den nya temadagen erövrar årligen alla nyländska kommuner från Hangö till Lovisa den tredje onsdagen i maj. Det blir en glad feststämning och många roliga aktiviteter för människor i alla åldrar. Målet är att svetsa ihop nylänningarna i allt större utsträckning – genom naturupplevelser, samvaro och kulturaktiviteter.

Nylandsdagen kan firas där var vi befinner oss den dagen. Nylands förbund bjuder in alla till att fira. Skriv redan nu in vårens datum i kommunens kalender.

Gemensam vårfest på nätet

Nylandsdagens gemensamma vårfest ordnas i samarbete med en kommunpartner som byts ut årligen. Bland de första partnerna är Lojo år 2024 och Vanda år 2025.

Under denna vårfest som varar cirka en timme presenteras ett intressant utbud av nyländsk kultur. Evenemanget kan följas från olika delar av landskapet via nätet – ensam eller tillsammans. Programmet ordnas på tre språk (finska, svenska och engelska) och tolkas till teckenspråk. 

Var och en deltar på sitt eget sätt

Utöver den gemensamma vårfesten utmanar vi kommunerna att delta i olika jippon under Nylandsdagen. I början av året sammanställer vi lätta tips på Nylands förbunds webbplats om hur jippon kan genomföras till exempel i daghem, skolor och servicehus. Under planering är:

  1. Nylandsdagens trädgårdsfika
  2. Nylandsdagens lokala utflykt
  3. Nylandsdagens kulturutmaning
  4. Nylandsdagens mottagning för kommunernas nya invånare

Jippon kan ordnas av vem som helst och alla är välkomna att delta. Nu är det dags att komma med idéer hur Nylandsdagen syns i din kommun nästa vår.

Låt oss ha en rolig #Nylandsdag #Uusimaapäivä #UusimaaDay tillsammans!

Relaterade nyheter:

Share This