Kuorot

Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston kuorot 2021-2022

Kuorot ovat tärkeä osa Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston toimintaa. Musiikkiopiston opetussuunnitelma painottaa yhteismusisoinnin tärkeyttä. Kuorolaulu on orkesterisoittamisen rinnalla hyvä yhteismusisoinnin tapa.

Kuoroja on kolme: Lartina, Lumona ja Larte. Näistä Lartina ja Lumona ovat pääsykokeettomia kuoroja ja Larten varsinaiseksi jäseneksi voi päästä vain koeajan kautta. Kuorojen tavoitteena on innostaa lapsia laulamaan, opettaa kuorolaulua sekä tarjota yhdessä tekemisen ja osallistumisen iloa. Kuorolaululla on todettu olevan selvä vaikutus ihmisen hyvinvointiin (https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/tassako-terveellisin-harrastus-ikina-tutkija-kertoo-6-kiistatonta-syyta-miksi).
Kuorot harjoittelevat viikoittain musiikkiopistolla ja pitävät säännöllisesti yhteisiä konsertteja.

Korona ja kuorot

Kuorot aloittavat toimintansa keskiviikkona 18.8. huomioiden koronatilanteen tuomat rajoitukset. Kuoroon tullessa ja kuorosta lähtiessä pitää huolehtia hyvin käsihygieniasta, harjoitustilassa noudatamme turvavälejä ja vältämme fyysisiä kontakteja. Kuoroharjoituksiin ei saa tulla, jos on flunssanoireita tai epäilee saaneensa altistuksen.

Lartina 1.– 4. –luokkalaiset (7-10v)

Lartina-kuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.30 – 18.30 musiikkiopiston tanssisalissa. Kuoroa johtaa Pauliina Kallio. Kuoroon ei ole pääsykoetta ja mukaan voivat tulla muutkin kuin musiikkiopistolaiset. Laulamme kuorossa monipuolisia, lapsille sopivia lauluja, kaanoneita ja opettelemme kaksiäänisyyden alkeita.

Lumona 5.- luokkalaisista eteenpäin (11v ->)

Lumona-kuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 18.30-19.15 tanssisalissa. Kuoroa johtaa Pauliina Kallio. Lumonassa opetellaan 2- ja 3- äänisiä kuorolauluja. Kuoron ohjelmisto koostuu esim. kansanlauluista ja elokuvasävelmistä. Lumonaan ei ole pääsykokeita ja mukaan voivat tulla muutkin kuin musiikkiopistolaiset.

Lartinan ja Lumonan lukuvuoden 2020-2021 ensimmäiset harjoitukset pidetään ke 18.8. musiikkiopistolla. Tule mukaan laulamaan!
Lisätietoa Lartinasta ja Lumonasta: pauliina.kallio@edu.lohja.fi

Larte 5. –luokkalaisista eteenpäin (11v.– n. 20v)

Lartessa lauletaan hyvin monipuolista ja haasteellistakin, moniäänistä, nuorille sopivaa kuoromusiikkia. Larten ohjelmistosta löytyy niin kansanlauluja, modernia musiikkia kuin kevyen musiikin hittejäkin monilla eri kielillä laulettuina. Larte esiintyy toisinaan kotimaan lisäksi myös ulkomailla. Kuoroa johtaa Elina Laakkonen.

Larteen tullessa on hyvä olla aiempaa kokemusta kuorolaulusta, sillä ohjelmisto jo melko vaativaa. Musiikkiopistossa aloittaville oppilaille sekä musiikkiopiston ulkopuolisille hakijoille järjestetään pääsykokeet ke 18.8. klo 17-18 musiikkiopistolla. Pääsykokeisiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Pääsykokeissa pitää laulaa yksi vapaavalintainen laulu esim. joku lastenlaulu ja lisäksi kuoronjohtaja testaa äänialaa ja yleistä musikaalisuutta. Pääsykokeiden kautta voi päästä suoraan varsinaiseksi jäseneksi tai ensin puolen vuoden koeajalle. Koeajalla kuorolainen saa rauhassa tutustua kuorolauluun ja kuoronjohtaja seuraa oppimista ja harjoitusaktiivisuutta. Koeajan loputtua kuoronjohtaja keskustelee oppilaan kanssa ja laulattaa koeajan aikana harjoiteltuja kappaleita. Koeajan läpäisseet pääsevät Larten varsinaisiksi jäseniksi.

Larten lukuvuoden 2021-2022 ensimmäiset harjoitukset pidetään ke 18.8. klo 18-20 musiikkiopiston Mäenpää-salissa. Uudet musiikkiopistolaiset Larteen haluavat laulajat sekä musiikkiopiston ulkopuoliset laulajat ovat tervetulleita mukaan!

Lisätietoja Lartesta: elina.laakkonen@edu.lohja.fi

Laulu on ilo,
laulu on riemu,
siitä saa voimaa
koko sielu!

Musiikkiopiston oppilaat ilmoittautuvat kuoroihin suoraan kuoronjohtajille ja musiikkiopiston ulkopuoliset oppilaat osoitteessa lumo.eepos.fi

 

Aiheeseen liittyvää: