Jousisoittimet

Viulu

Viulunsoiton voi aloittaa n. 5-8-vuotiaana. Viulu on jousisoitinperheen pienin ja kirkasäänisin soitin. Sen ääni on ilmeikäs ja vivahteikas, joten ehkäpä juuri siksi se on yksi maailman arvostetuimmista soittimista. Viulussa on neljä kieltä, joita soitetaan jousella, joskus myös näppäillen.
Opettajat: Tiina Kivijärvi, Lotta Koponen, Seija Korhonen, Liisa Rantala, Hanna Repo-Nikkanen, Pirjo Suonio, Pia Sävelkoski ja Tuomas Törmi
https://youtu.be/eviZbp6nF_A

Alttoviulu

Alttoviulunsoiton opiskelun voi aloittaa n. 7-vuotiaasta alkaen.  Alttoviulun ääni on samettinen ja muistuttaa ihmisen ääntä. Kooltaan se on suurempi kuin viulu, mutta paljon pienempi kuin sello. Alttoviulun soittimen koko ei ole vuosien varrella määräytynyt vakioksi, ja siten sitä on saatavana hyvin erikokoisina, ja näin ollen se sopii myös erikokoisille ja – ikäisille opiskelijoille. Alttoviulun voi aloittaa ensimmäisenä instrumenttina tai siihen voi siirtyä viulusta.
Opettajat: Lauri Poijärvi ja Pia Sävelkoski
https://youtu.be/zHWUO7zfi1w

Sello

Sellonsoiton tavallisin aloitusikä on n. 5-8 vuotta. Sello muistuttaa muodoltaan paljon viulua, mutta on paljon suurempi. Sitä soitetaan istuen, pitäen sitä pystyasennossa ja luontevasti polvien välissä tukien. Jousi liikkuu vaakasuorassa ja soiva, kantava ääni saadaan aikaan käden liikkeessä luontaisen painon ja rentouden kautta. Sellossa on kaunis, tumma ja pehmeä ääni.
Opettajat: Petteri Pekkanen, Aino-Maija Riutamaa de Mata ja Jukka Tyrväinen
https://youtu.be/6rEnTjMs61g

Kontrabasso

Soiton voi aloittaa aikaisintaan n. 7-vuotiaana. Kontrabasso on jousisoittimista suurin ja matalaäänisin. Kontrabasso on monipuolinen soitin: se antaa musiikille soinnissa pohjan sekä kansanmusiikin, klassisen musiikin että kevyen musiikin kokoonpanoissa. Kontrabasson soittaminen ei vaadi soittajalta suurta kokoa eikä erityistä voimaa.
Opettaja: Peter Grans
https://youtu.be/REbSNz9Ysf8

 

Aiheeseen liittyvää: