Asuminen ja ympäristö

Erityisruokavalion tilaaminen kaudelle 1.6.2020 – 31.7.2021

Hakemukset alkavalle kaudelle (1.6.2020 – 31.7.2021) tehdään hyvissä ajoin ennen erityisruokavaliota tarvitsevan henkilön päiväkodin tai koulun aloittamista. Jokaista kautta varten tehdään uusi hakemus. Linkki WWW-sivujen lomakkeelle avautuu toukokuussa. 1.8.2019 vanhat todistukset eivät ole enää voimassa.

Erityisruokavalio voidaan tilata, kun lapsella on todettu ruoka-allergia, joka aiheuttaa merkittäviä tai hengenvaarallisia oireita. Edellytämme lääkärintodistusta, kun on kysymys yksilöllisestä tai moniallergisen päiväkotilapsen tai oppilaan erityisruokavaliosta. Jos lapsellasi on voimassa oleva lääkärintodistus tai allergiat eivät ole muuttuneet, niin riittää, että lähetätte huoltajan allekirjoitetun version lääkärintodistuksesta päivättynä Köökkiin. Kirjoittakaa selkeästi käykö allergisoiva raaka-aine raakana/ kypsänä, mausteena tai E-koodin takana.

Lohjan ruokapalveluissa noudatetaan Kansallista allergiaohjelmaa (2008–2018), jonka mukaisesti lieviä allergiaoireita, kuten esimerkiksi ohimenevää suun kirvelyä, kutinaa tai suun punoitusta, ei enää tule hoitaa välttämisellä, vaan altistamisella ja vähitellen siedättämällä. Lievistä allergiaa aiheuttavista ruoka-aineista ei siis enää laadita hakemusta.

Perusruoka on laktoositonta. Lakto-ovo-vegetaarinen (kasvisateria) on tarjolla itsepalveluna koulujen ruokailulinjastoissa ja se on vapaasti valittavissa myös perusaterian lisänä.

Lyhyt info

  • Kun perusruokana tarjotaan kalaa, allergisille on vaihtoehtona kasvisateria (lakto-ovo).
  • Kun perusruokana tarjotaan sianlihaa, vaihtoehtona on kasvisateria (lakto-ovo).
  • Maitoallergisille on juomana kaurajuoma.
  • Kasvisruoka on tilattavissa päiväkodeissa ja kouluilla tarjolla perusruoan vaihtoehtona
  • Vegaaniruoka on tilattavissa erityisruokavaliokaavakkeella kaikissa toimipisteissä. Saatavilla 1.8.2019 alkaen.
  • Erityisruokavaliosta tehdään aina uusi hakemus, mikäli sen sisältöön tulee muutoksia. Edellinen hakemus poistetaan uuden saapuessa.
  • Poissaoloilmoitukset tehdään sähköpostitse tai soittamalla koulun ja päiväkodin keittiöön.
  • Erityisruokavalioannoksen jäädessä syömättä useana (10 arkipäivää) peräkkäisenä päivänä, keittiö keskeyttää valmistamisen.

Tilauslinkit

ERITYISRUOKAVALION TILAAMINEN 2020-2021

YKSILÖLLISEN/MONIALLERGISEN ERITYISRUOKAVALION TILAAMINEN TERVEYDEN TAKIA 2020-2021

HENKILÖKUNNAN ERITYISRUOKAVALION TILAAMINEN LUONTAISETU- / LIPPURUOKAILUSSA 2020-2021

PERUUTUSILMOITUS KAUDELLE 2020 – 2021

Huom. Erityisruokavaliotiedot tulevat voimaan viiden (5) työpäivän sisällä tilauksesta. Ei kuitenkaan ennen kuin lääkärintodistus on saapunut niihin ilmoituksiin, joihin se vaaditaan. Lääkärintodistukset toimitetaan osoitteeseen Köökki, Takasenkatu 53, 08150 Lohja.

Keittiöissä perusateria ja erityisateriat valmistetaan samassa huonetilassa. Tästä johtuen emme takaa ehdotonta varmuutta siitä, ettei ilman, työvälineiden tai linjaston välityksellä olisi mahdollisuutta raaka-aineiden ristikontaminaatioon.

Linkkejä: