Ensimmäinen Uusimaa-päivän juhla järjestetään Lohjalla – Tervetuloa mukaan!

Tervetuloa mukaan järjestämään Uusimaa-päivän tempauksia 21.5.2024! Uusimaa-päivänä juhlitaan uusimaalaisia yhdistäviä asioita. Uusi teemapäivä valloittaa vuosittain toukokuun kolmantena keskiviikkona kaikki Uudenmaan kunnat Hangosta Loviisaan. Luvassa on iloista juhlintaa ja paljon hauskaa tekemistä kaiken ikäisille. Tavoitteena on hitsata uusimaalaiset vahvemmin yhteen – luonnossa liikkumisen, yhdessä olon ja kulttuurin tekemisen kautta.

Uusimaa-päivää vietetään siellä, missä sinä päivänä olemme. Uudenmaan liitto kutsuu kaikki mukaan juhlimaan. Merkitse keväinen päivämäärä kunnan kalentereihin jo nyt.

Yhteinen kevätjuhla verkossa

Uusimaa-päivän yhteinen kevätjuhla järjestetään yhteistyössä vuosittain vaihtuvan kuntakumppanin kanssa. Ensimmäisinä vuorossa ovat Lohja 2024 ja Vantaa 2025.

Noin tunnin mittaisessa juhlassa on tarjolla kiinnostava kattaus Uudellamaalla toteutettua kulttuuria. Tapahtumaa voi seurata ympäri maakuntaa verkon välityksellä – yksin tai yhdessä. Ohjelma toteutetaan kolmella kielellä (suomi, ruotsi ja englanti) ja tulkataan viittomakielelle. Tiedotamme tapahtumasta tarkemmin myöhemmin lisää.

Jokainen osallistuu omalla tavallaan

Yhteisen kevätjuhlan lisäksi haastamme kunnat osallistumaan Uusimaa-päivänä erilaisiin tempauksiin. Kokoamme Uudenmaan liiton verkkosivuille alkuvuonna helpot vinkit tempausten toteuttamiseen esimerkiksi päiväkodeille, kouluille ja palvelutaloille. Suunnitteilla on:

  1. Uusimaa-päivän pihakahvit
  2. Uusimaa-päivän lähiretki
  3. Uusimaa-päivän kulttuurihaaste
  4. Uusimaa-päivän vastaanotto kuntien uusille asukkaille

Tempauksia voi järjestää kuka vain ja osallistujiksi ovat tervetulleita kaikki. Nyt on aika ideoida, miten Uusimaa-päivä näkyy sinun kunnassasi ensi keväänä.

Vietetään hauska #Uusimaapäivä #Nylandsdag #UusimaaDay yhdessä!

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This