Venepaikat ja veneiden vesillelaskupaikat

Järvikaupunki Lohja on myös veneilykaupunki. Veneilysivuille on koottu veneilyyn liittyvää tietoa muun muassa Lohjan venepaikoista, vesillelaskupaikoista sekä nopeusrajoituksista.Venepaikkojen sijainnit

Lohjan kaupungin alueella on yli 1 000 vuokrattavaa venepaikkaa eri puolilla kaupunkia. Näytä Lohjan karttapalvelussa.

Voit tutustua paikkoihin myös Trimblen e-varauspalvelussa, löydät palvelusta myös hinta, kiinnitys- ja kokotiedot. https://lohja.venepaikat.fi 

Laituri/satamakartat

Aurlahti
Enäjärvi
Hiidensalmi
Hormajärvi
Karstuntie Routio
Kirkniemi
Kirmusjärvi
Moisio
Nummi
Nuottatie
Ojamo
Osuniemi
Paloniemi
Tuusanranta
Vieremä
Vohloinen
Voudinpuisto
Voudinpuisto talvisäilytys

Venepaikkojen haku

Kaupungin vuokrattavat venepaikat

Kaupungin vuokraamat venepaikat varataan Trimblen e-varauspalvelusta.

Vuokraa venepaikka varauspalvelusta

Kaikki tiedot ovat tarkasteltavissa ilman sisäänkirjautumista, mutta paikan varaaminen edellyttää käyttäjätunnusta. Palvelu on auki ympäri vuorokauden.
Sähköiseen varausjärjestelmään muodostuu varaajatiedoista henkilörekisteri. Rekisterin tietoja käytetään vain venepaikkojen varauksen hallintaan.

Uuden käyttäjätunnuksen luominen ja unohtuneen salasanan palautus löytyvät varauspalvelun KIRJAUDU SISÄÄN -painikkeen takaa.
Venepaikan vuokrakausi alkaa keväällä 1.5. ja päättyy syksyllä 31.10. Paalupaikoilla ja kanoottivajassa voi venettä säilyttää ympäri vuoden.
Veneen talvisäilytyspaikkojen vuokrakausi alkaa syksyllä 15.9. ja päättyy keväällä 10.6. pois lukien isojen veneiden talvisäilytyspaikka, joka on vuosipaikka.

Venepaikan uudelleenvuokraus ja paikanvaihto

Uudelleenvuokraus on aina maaliskuussa (4.3.-7.4.2024). Tiedotamme siitä edelliskaudella paikan vuokranneita sähköpostilla. Vuokraa venepaikka varauspalvelusta

Edelliskauden paikanvuokraajilla on mahdollista vaihtaa paikkaa yleisen vuokrausjakson 8.4. – 31.10.2024 aikana, mikäli he ovat maksaneet vanhan paikkansa maaliskuun aikana. Venepaikan vaihdoissa on huomioitava, ettei maksuhyvityksiä tehdä asiakkaan vaihtaessa venepaikan nykyistä edullisempaan. Sen sijaan vaihdettaessa kalliimpaan venepaikkaan/satamaan asiakkaan on maksettava paikkojen hintojen erotus. Talvisäilytyspaikkojen uudelleenvuokraus on aina elokuussa. Tiedotamme siitä edelliskaudella paikan vuokranneita sähköpostilla.

Venepaikat uusille vuokraajille

Kesän venepaikkojen varauspalvelu avautuu uusille asiakkaille 8.4.2024 klo 9.00

Talvisäilytyspaikkojen varauspalvelu avautuu uusille asiakkaille 2.9.2024 klo 9.00

Vuokraa venepaikka varauspalvelusta

Venepaikan hinta on sama sekä lohjalaisille että ulkopaikkakuntalaisille. Paikan hinta on koko kauden sama, vuokrausajan pituudesta riippumatta.

Mikäli venepaikkaa ei ole mahdollista lunastaa varauspalvelusta, voi paikan lunastaa Lohjan kaupungin asiakaspalvelukeskuksesta, Karstuntie 4, Lohja, p. 040 188 6100, asiakaspalvelukeskus (at) lohja.fi

Asiakastietojen muutos

Asiakas on velvollinen pitämään varauspalvelun asiakastiedot ajan tasalla. Tiedotamme mm. venepaikan uusintavuokrauksesta asiakastiedoissa ilmoitetun sähköpostin kautta. Asiakastiedot muutetaan KIRJAUDU SISÄÄN -painikkeen vierestä, klikkaamalla omaa käyttäjätunnusta. Sähköpostiosoitteen muuttaminen muuttaa myös käyttäjätunnusta, jolla kirjaudut palveluun. Uusi käyttäjätunnus täytyy aktivoida muutoksen jälkeen. Aktivointilinkki lähetetään uuteen sähköpostiosoitteeseen. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun.

Avaimet laitureille/satama-alueille

Laituriporttien avaimen voi noutaa kaupungintalon asiakaspalvelukeskuksesta. Avainpanttimaksu on 45€, joka maksetaan avainta noudettaessa. Avain on palautettava, kun venepaikan vuokraus päättyy, talveksi avaimia ei tarvitse palauttaa. Asiakaspalvelukeskus palvelee ma-to klo 8-16, pe ja pyhien aatot klo 8-15. Poikkeavista aukioloajoista tiedotetaan.

Aurlahden satamapalvelut veneilijälle

 • huoltorakennus -wc:t ja suihkut.
 • vierasvenelaituri
 • septi-imulaite ja pilssipumppu
 • vesipiste 2 kpl
 • huoltolaituri
 • tankkauspiste
 • jätepiste
 • bajamajat
 • isojen veneiden laskulaituri sekä veneen laskuluiska
 • P-alue autoille ja trailereille

Venepaikkojen kunnossapito

Venepaikkojen kunnossapidosta vastaa kaupunginpuutarhuri Kirsti Puustinen p. 0500 472 630 kirsti.puustinen (at) lohja.fi.

Septi-imulaitteen toimintahäiriöissä yhteys virka-aikana asiakaspalvelukeskus: p. 040 188 6100

Iltaisin ja viikonloppuisin: VARTIOKESKUS p. 09 224 31230

Veneiden vesillelaskupaikat

Laskupaikat kartalla.

 • Aurlahden venelastauslaituri
 • Aurlahden venelaskuluiska
 • Moision venelaskuluiska
 • Voudinpuiston venelaskuluiska
 • Hiidensalmen venelaskuluiska
 • Tuusanlahden venelaskuluiska
 • Lohjansaaren venelaskuluiska
 

Aiheeseen liittyvää: