Länsi-Uudenmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu / Lohjan toimipaikka

Monialainen yhteispalvelu on Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston, Länsi-Uudenmaan kuntien (Hanko, Raasepori, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio ja Vihti) sekä Kelan tarjoama palvelukokonaisuus. Palvelu on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, jotka työvoimapalvelujen lisäksi tarvitsevat sosiaali- ja terveyspalveluja tai kuntoutuspalveluja työllistymisen ja/tai työllistymisedellytysten edistämiseksi.

TE-toimisto, kunta ja Kela arvioivat monialaisen yhteispalvelun tarpeen, kun työtön on

  • saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää;
  • ollut yhtäjaksoisesti työttömänä vähintään 6 kk (alle 25-vuotiaat); tai
  • ollut yhtäjaksoisesti työttömänä vähintään 12 kk (25-vuotta täyttäneet).

Palvelussa kartoitetaan asiakkaan tarpeet työllistymisen edistämiseksi. Tämän jälkeen laaditaan etenemissuunnitelma, jonka toteuttamisessa yhteispalvelun työntekijät auttavat. Suunnitelman askeleet koostuvat yksilöllisten tarpeiden mukaan räätälöidyistä tai laajan verkoston tarjoamista palveluista. Tavoitteena on löytää sopiva työ, koulutus tai muu pitkäaikainen ratkaisu työttömyyteen.

Asiakkuus monialaisessa yhteispalvelussa alkaa enintään kolmen kuukauden pituisella kartoitusjaksolla, jonka aikana asiakkaan palvelutarve arvioidaan ja hänen kanssaan laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma, jossa sovitaan palvelutarpeen mukaisista työvoima-, sosiaali-, terveys- ja/tai kuntoutuspalveluista.

Asiakkaalta edellytetään sitoutumista suunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen sekä suostumusta työllistymisen kannalta tarpeellisten tietojen vaihtoon mukana olevien toimijoiden välillä.

Asiakkuuden päättyminen työllistymistä edistävässä monialaisessa yhteispalvelussa

Asiakkuus monialaisessa yhteispalvelussa päättyy, kun tarvetta moniammatilliselle yhteistyölle ei enää ole tai kun moniammatillisella palvelulla ei ole voitu riittävästi edistää asiakkaan työhön kuntoutumista. Asiakkuuden kesto on yksilöllistä. Asiakkuus monialaisessa yhteispalvelussa päättyy muun muassa, kun asiakas on aloittanut ammatillisen koulutuksen tai asiakkaalle on myönnetty pysyvä työkyvyttömyyseläke.

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun Lohjan toimipisteen henkilökunta

TE-palveluiden asiantuntija Sirpa Mäki, puh. 029 504 0540

Sosiaalityöntekijä Sari Eriksson, puh. 044 374 0442

Sosiaalityöntekijä Piia Lindqvist-Suominen, puh. 044 374 0441