Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Länsi-Uudenmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu / Lohjan toimipaikka

Monialainen yhteispalvelu on Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston, Länsi-Uudenmaan kuntien (Hanko, Raasepori, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio ja Vihti) sekä Kelan tarjoama palvelukokonaisuus. Palvelu on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, jotka työvoimapalvelujen lisäksi tarvitsevat sosiaali- ja terveyspalveluja tai kuntoutuspalveluja työllistymisen ja/tai työllistymisedellytysten edistämiseksi.

TE-toimisto, kunta ja Kela arvioivat monialaisen yhteispalvelun tarpeen, kun työtön on

·      saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää;

·      ollut yhtäjaksoisesti työttömänä vähintään 6 kk (alle 25-vuotiaat); tai

·      ollut yhtäjaksoisesti työttömänä vähintään 12 kk (25-vuotta täyttäneet).

Palvelussa kartoitetaan asiakkaan tarpeet työllistymisen edistämiseksi. Tämän jälkeen laaditaan etenemissuunnitelma, jonka toteuttamisessa yhteispalvelun työntekijät auttavat. Suunnitelman askeleet koostuvat yksilöllisten tarpeiden mukaan räätälöidyistä tai laajan verkoston tarjoamista palveluista. Tavoitteena on löytää sopiva työ, koulutus tai muu pitkäaikainen ratkaisu työttömyyteen.

Asiakkuus monialaisessa yhteispalvelussa alkaa enintään kolmen kuukauden pituisella kartoitusjaksolla, jonka aikana asiakkaan palvelutarve arvioidaan ja hänen kanssaan laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma, jossa sovitaan palvelutarpeen mukaisista työvoima-, sosiaali- ja terveys- ja/tai kuntoutuspalveluista. Asiakkaalta edellytetään sitoutumista suunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen sekä suostumusta työllistymisen kannalta tarpeellisten tietojen vaihtoon mukana olevien toimijoiden välillä.

Asiakkuuden päättyminen työllistymistä edistävässä monialaisessa yhteispalvelussa

Asiakkuus monialaisessa yhteispalvelussa päättyy, kun asiakas on aloittanut ammatillisen koulutuksen, työllistynyt, asiakkaalle on myönnetty pysyvä työkyvyttömyyseläke, kun tarvetta moniammatilliselle yhteistyölle ei enää ole tai kun moniammatillisella palvelulla ei ole voitu riittävästi edistää asiakaan työhön kuntoutumista. Asiakkuuden kesto on yksilöllinen, kesto maksimissaan kaksi (2) vuotta.

 

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun Lohjan toimipisteen henkilökunta:

 

TE-palveluiden asiantuntija Sirpa Mäki

puh. 029 504 0540, sähköposti: etunimi.sukunimi(a)te-toimisto.fi

Nummentie 12-14, A-porras, 08100 Lohja

https://www.te-palvelut.fi/te/fi/

 

Sosiaalityöntekijä Sari Eriksson

puh. 044 374 0442

sähköposti: sari.eriksson(a)lohja.fi

 

Sosiaalityöntekijä Piia Lindqvist-Suominen

puh. 044 374 0441

sähköposti: piia.lindqvist-suominen(a)lohja.fi