Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 26.10.

Viimeisen viikon aikana (viikko 43) on Lohjalla todettu kaksitoista uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 91.

Ilmaantuvuus on Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 30/100 000 (tapausta asukasta kohden) ja Uudenmaan alueella ilmaantuvuus on 79,7/100 000. Viimeisten 14 vrk:n aikana Suomessa 2758 koronavirustartuntaa kun edeltävien 14 vuorokauden aikana oli 2469.  Yleisesti tilanne näyttää nyt hieman tasaantuvan. Oleellista on kuitenkin muistaa edelleen jatkaa suositusten noudattamista.

Joukkoaltistumisia joukkueurheilussa sekä Ojamon ja Ojaniitun kouluissa.

Kaupunki on julkaissut viikon aikana useita tiedotteita joukkoaltistumisista.

Lohjan kaupungin tiedote joukkoaltistumisesta Nummelan ja Lohjan jäähalleilla jääkiekko-ottelussa sekä kahdessa harjoituksessa aikavälillä 17.-20.10.

Lohjan kaupungin tiedote joukkoaltistumisesta HaKi 08 –joukkueen harjoituksessa 20.10.2020.

Joukkoaltistumisesta joukkueurheilussa viime viikolta on yli sata henkilöä karanteenissa. Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin.

Myös Lohjan Ojamon ja Ojaniitun kouluissa on muutamissa luokissa tapahtunut altistuminen koronavirukselle. Altistuneet henkilöt koulun henkilökunnan ja oppilaiden puolelta on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin mahdollisimman pian. Tiedote kokonaisuudessaan löytyy osoitteessa: https://www.lohja.fi/muut-uutiset/lohjalla-altistumisia-koronavirukselle-muutamissa-luokissa-ojamolla-ja-ojaniitun-koulussa/

Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia. Kasvomaskien käyttö myös työpaikoilla, kaupoissa ja riskiryhmien kohtaamisessa on erityisen tärkeää koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet

AVIn määräys marraskuun ajaksi: Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 1.11.-30.11.2020.

Facebook Live –lähetys tiistaina 27.10. klo 16.15

Lohjan kaupungin Facebook –kanavalla Facebook.com/lohjankaupunki  ti 27.10. klo 16.15. Lähetyksessä Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula sekä kaupungin pandemiapäällikkö Tuula Suominen kertovat kuntalaisille mm. Lohjan koronatilanteesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Katsojat voivat lähettää asiaan liittyviä kysymyksiä etukäteen osoitteeseen viestinta@lohja.fi sekä esittää kysymyksiä myös lähetyksen aikana lähetyksen kommenttiosiossa.  Lähetyksen voi katsoa myös jälkikäteen ja se linkitetään myöhemmin myös lohja.fi –sivuille.

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This