Lohjalla altistumisia koronavirukselle muutamissa luokissa Ojamolla ja Ojaniitun koulussa

Altistuneet henkilöt koulun henkilökunnan ja oppilaiden puolelta on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin.

Lohjan Ojamon ja Ojaniitun kouluissa on muutamissa luokissa tapahtunut altistuminen koronavirukselle eli kouluilla on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Edellä mainitut altistumiset koskevat Ojamon koulun osalta vain Ojaniitussa sijaitsevia luokkia, ei muuta Ojamon koulua. Altistuneet henkilöt koulun henkilökunnan ja oppilaiden puolelta on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin mahdollisimman pian. Yhteydenotoista osa saattaa jäädä tiistain 27.10.2020 puolelle johtuen altistuneiden suuresta määrästä.  Karanteeniin asetetaan yli 100 henkilöä. Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta. Muutoin koulujen toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena ja kaupunki  tiedottaa, jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana pitää välttää lähikontakteja sekä huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava tarkkaan mahdollisia infektio-oireita.  Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi, nyt myös lapselle. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This