Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 9.11.2020

Lohjan kaupunki suosittelee varovaisuutta pikkujoulujen järjestämiseen.

Viimeisen viikon aikana (viikko 45) on Lohjalla todettu 5 uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 98. Ilmaantuvuus on Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 15/100 000 (tapausta asukasta kohden) ja Uudenmaan alueella ilmaantuvuus on 91,8/100 000. Koko maan ilmaantuvuusluku on 50,4. Sekä koko maan että Uudenmaan ilmaantuvuudessa on nousua. Uudenmaan alue edelleen kiihtymisvaiheessa.

Koronavirusnäytteenottopisteet Lohjalla

Kuntien terveysasemilla, drive in -näytteenottopisteissä ja muissa yksiköissä näyte otetaan ajanvarauksella. Uudenmaan asukkaat voivat itse varata ajan ja näytteenottopaikan koronavirusnäytteenottoon Koronabotissa. Voit tehdä ajanvarauksen itsellesi ja alle 16-vuotiaalle lapsellesi. Jos haluat varata ajan jollekulle muulle henkilölle, soita oman kuntasi koronaneuvontanumeroon.

Koronavirusnäytteenottopisteet Lohjan alueella:

– Lohjan Sairaala, Sairaalatie 6, 08200 Lohja

– Rantapuisto, 08100 Lohja (Suomen Terveystalo Oy)

HUS Diagnostiikkakeskuksen koronavirusnäytteenottopisteiden verkosto koostuu omista ja
alihankkijoiden näytteenottopisteistä. Koronanäytteenotossa voi käydä myös muualla Uudenmaan alueella, jossa näytteenottopisteitä on yhteensä yli 40. Osaan näytteenottopisteistä voi tehdä varauksen vain kyseisen kunnan ja lähikuntien asukkaat. Osa näytteenottopisteistä palvelee kaikkien Uudenmaan kuntien asukkaita.

HUS:in koronavirustesti on aina maksuton. Testi on maksuton myös silloin, kun koronanäytteenottopisteen toiminnasta vastaa alihankkija.

Lohjan kaupunki suosittelee varovaisuutta pikkujoulujen järjestämiseen.

Yleisimmät tartunnan lähteet tällä hetkellä ovat perheenjäsenet, työpaikat ja ystävät.
THL on julkaissut 9.11.2020 ohjeen Juhlakausi alkaa – vietä pikkujouluja turvallisesti!
https://thl.fi/fi/-/juhlakausi-alkaa-vieta-pikkujouluja-turvallisesti-?redirect=%2Ffi%2Fajankohtaista%2Ftiedotteet-ja-uutiset%2Ftiedote

Yhteisten kokoontumisten suunnittelussa on tärkeää huomioida oman alueen viranomaisten antamat ohjeet ja suositukset, jotka riippuvat epidemian vaiheesta. Epidemian leviämisvaiheessa kunnat voivat suositella rajoituksia myös yksityistilaisuuksien osallistujamääriin.

Joukkoliikenteen altistumisia selvitelty Lohjalla 6.11.2020

Lohjan kaupungin tartuntatautitiimi selvitti perjantain 6.11.2020 aikana mahdollista altistumista joukkoliikenteessä Sammatin ja Lohjan keskustan välillä. Tartuntatautitiimi on ollut yhteydessä kaikkiin asianosaisiin ja he ovat saaneet toimintaohjeet.
https://www.lohja.fi/ajankohtaiset/joukkoliikenteen-altistumisia-selvitelty-lohjalla/

Kasvomaskien käyttöä edellytetään 2.11. alkaen kaupungin sisäliikuntatiloissa

Kaupunki edellyttää 2.11.2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä. Myös jäähallit ovat sisäliikuntatiloja.
https://www.lohja.fi/ajankohtaiset/kasvomaskien-kayttoa-edellytetaan-kaupungin-sisaliikuntaan-kaytettavissa-tiloissa/

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This