Joukkoliikenteen altistumisia selvitelty Lohjalla

Lohjan kaupungin tartuntatautitiimi on selvitellyt perjantain 6.11.2020 aikana mahdollista altistumista joukkoliikenteessä Sammatin ja Lohjan keskustan välillä.

Tartuntatautitiimi on ollut yhteydessä kaikkiin asianosaisiin ja he ovat saaneet toimintaohjeet.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle puh. 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu puh.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen oirearvion koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.   On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei pystytä varmuudella pitämään riittävinä. Kasvomaskin oikea käyttö vähentää altistumisten määrää merkittävästi ja saattaa säästää karanteenilta, vaikka olisi altistunut koronavirukselle.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This