Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 2.11.2020

Viimeisen viikon aikana (viikko 44) on Lohjalla todettu 2 uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 93. Lokakuussa tartuntoja oli yhteensä 26.  Ilmaantuvuus on Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 28/100 000 (tapausta asukasta kohden) ja Uudenmaan alueella ilmaantuvuus on 81,9/100 000.

Kasvomaskien käyttöä edellytetään kaupungin sisäliikuntatiloissa

Kaupunki julkaisi 30.10.2020 tiedotteen “Kasvomaskien käyttöä edellytetään kaupungin sisäliikuntaan käytettävissä tiloissa 2.11.2020 alkaen”.

Kaupunki edellyttää 2.11.2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä. Myös jäähallit ovat sisäliikuntatiloja.
Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen kaikissa vapaa-ajan tiloissa. Epidemiologisen arvion perusteella katsotaan kuitenkin, että sisäliikuntatiloissa on perusteltua suosituksen sijasta edellyttää kasvomaskin käyttöä.

Kaupunki vetoaa voimakkaasti myös yksityisten yritysten ja yleishyödyllisten toimijoiden hallinnoimiin tiloihin ja toimintaan, että ne noudattaisivat samoja toimintatapoja kuin kaupunki viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Yksityisiin sisäliikuntatiloihin suositellaan asetettavaksi velvoite käyttää kasvomaskia edellä kuvattujen periaatteiden mukaisesti. Lohjan liikuntakeskus ja kaupungin pandemiajohtoryhmä tarjoavat neuvontaa ja ohjausta linjausten toteuttamiseen.

Altistuminen koronalle Mäntynummen yhtenäiskoulussa viikolla 44

Lohjan kaupunki tiedotti 28.10. joukkoaltistumisesta Mäntynummen yhtenäiskoulussa. Mäntynummen yhtenäiskoulussa tapahtui yhden luokan oppilaiden sekä joidenkin koulun henkilökuntaan kuuluvien altistuminen koronavirukselle.

Facebook Live –lähetys Lohjan koronatilanteesta katsottavissa Facebookissa

Lohjan kaupungin Facebook –kanavalla ti 27.10. pidetyssä lähetyksessä Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula sekä kaupungin pandemiapäällikkö Tuula Suominen kertoivat kuntalaisille mm. Lohjan koronatilanteesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista asioista. He vastasivat myös kuntalaisten lähetyksen aikana tulleisiin kysymyksiin. Video on katsottavissa jälkilähetyksenä osoitteessa Facebook.com/lohjankaupunki

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This