Lohjalla altistumisia koronavirukselle Mäntynummen yhtenäiskoulussa

Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta. Muutoin koulujen toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Mäntynummen yhtenäiskoulussa on tapahtunut yhden luokan oppilaiden sekä joidenkin koulun henkilökuntaan kuuluvien altistuminen koronavirukselle.  Koululla on ollut tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet henkilöt sekä koulun henkilökunnan että oppilaiden puolelta on tunnistettu ja heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin kuluvan päivän aikana. Yhteensä karanteeniin asetetaan yli 20 henkilöä. Altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta. Muutoin koulun toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita.  Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen oirearvion koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.     On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This