Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 18.1.2021

Lohjalla koronarokotukset käynnistyivät 12.1.2021 Keskustan terveysasemalla. Tiedotamme rokotuksiin oikeutettua kohderyhmää välittömästi aikatauluista ja ajanvarauksesta rokotusaikataulujen varmistuttua.

Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa. Koronanäytteitä on otettu tähän mennessä tammikuussa yhteensä 1384. Viime viikolla uusia koronatapauksia ilmeni 10 kpl. Lohjan kaupunki tiedotti sunnuntai-iltana koronalle altistumisesta Ojaniitun päiväkodissa ja Daghemmet Labanissa. Tarkempien selvittelyjen pohjalta altistuneiden määrän arvioidaan olevan noin 50 henkilöä. Päiväkotien toiminta jatkuu karanteeneja lukuunottamatta normaalisti huomisesta 19.1. alkaen. Huoltajien mahdollisten kysymysten osalta yhteydenotot suoraan päiväkotiin.

Koronan  ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 19,6/100 000 asukasta. Koko maan ilmaantuvuus 63,7 ja Uudenmaan alueella 107,2. Uudenmaan lisäksi Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen alueet ovat edelleen leviämisvaiheessa.

Koronatilanteen edelleen rauhoittamiseksi Aluehallintovirasto on kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuudet 31.1.2021 asti. Myös Lohjan kaupungin toiminnan rajoitukset ja suositukset ovat voimassa pääosin 31.1.2021 asti.  Poikkeuksena aiempiin rajoituksiin abiturienteilla on ollut mahdollisuus palata lähiopetukseen lukulomaan saakka. Penkkarit ja vanhojen tanssit on peruttu ja siirretään mahdollisuuksien mukaan myöhemmin järjestettäväksi. Rajoitusten ja suositusten jatkoa arvioidaan viikoittain sekä paikallinen alueellinen että valtakunnallinen koronatilanne huomioiden.

Tietoa aluehallintoviraston päätöksen ja Lohjan kaupungin rajoitusten sekä suositusten vaikutuksista kaupungin toimintaan löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/suositukset-ja-ohjeet/ .

Koronatesteihin pitää hakeutua edelleen herkästi

Oireisena ei tule lähteä kodin ulkopuolelle, kouluun, töihin ja harrastuksiin. Lohjalla koronatestiin pääsee helposti ja nopeasti, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Niitä ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Voit tehdä sähköisen oirearvion koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi tai ottamalla yhteyden terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p. 116117.

Koronarokotukset Lohjalla hyvässä vauhdissa

Lohjalla koronarokotukset käynnistyivät 12.1.2021 Keskustan terveysasemalla. Viikon aikana rokotettiin yli 500 henkilöä. Ensimmäisinä rokotettiin koronapotilaita tutkivat ja hoitavat ja muuta kiireellistä hoitoa antavat. Rokotukset päästiin aloittamaan viikon aikana myös ikääntyneiden hoivapalvelujen henkilöstön ja asukkaiden yksiköissä. Ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden henkilöstön ja asukkaiden rokotukset jatkuvat kuluvan viikon aikana. Rokotteiden saatavuutta seurataan koko ajan ja suunnitellaan muiden väestöryhmien rokotuksia. Ikääntyneiden ja vakavalle koronataudille alttiiden henkilöiden rokotukset voisivat tämänhetkisten arvioiden mukaan alkaa helmikuussa.

Rokotusjärjestyksessä  eli missä järjestyksessä väestö rokotetaan  perustuu kansallisiin linjauksiin ja valtioneuvoston 22.12.2020 annettuun asetukseen ja noudatamme sitä kaikissa rokotuksissa. Virallista rokotusjärjestystä ei ole mahdollista ohittaa.

Tiedotamme rokotuksiin oikeutettua kohderyhmää välittömästi aikatauluista ja ajanvarauksesta rokotusaikataulujen varmistuttua. Tietoa Lohjan koronarokotuksista löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/koronarokotukset/

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This