Koronarokotus

Grafiikasta näet kuinka koronarokotukset etenevät ikäryhmittäin Lohjalla. Jatkuvasti päivittyvää tietoa löydät THL:n sivuilta.

Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Koronarokotusvuorossa olevat ryhmät:

Kaikille 5-11 –vuotiaille vain ajanvarauksella, luethan tarkasti alta ajanvarausohjeet!

5 – 11 -vuotiaiden rokotukset Tennarissa, ajanvaraukset sähköisesti koronarokotusaika.fi


Ensimmäinen koronarokote: Kaikille

 

Toinen koronarokote: Kaikille, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

 


Kolmas koronarokote, seuraaville ryhmille:

 • THL suosittelee kolmatta rokoteannosta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluvat 12 vuotta täyttäneille.
 • Vakavasti immuunipuutteiset, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.
 • Kaikki 60 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
 • Sairautensa vuoksi vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluvat 18 – 59 –vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
 • Laitosmaisissa olosuhteissa asuvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut kolme kuukautta.
 • Sote-ammattilaiset, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
 • Kaikki 18 – 59 –vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
 • THL suosittelee, että mahdollisuus 3.rokotuksiin tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille vähintään 6 kuukautta 2.rokotuksesta, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syystä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

                                                                                                                     päivitetty 25.3.2022
Neljäs koronarokote:

Lohjalla on käynnistynyt neljännen (4.) koronarokotteen antamisen viikolla 13 THL:n ohjeiden mukaisesti.

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia

 • 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
 •  80 vuotta täyttäneille
 • iäkkäiden hoivakodeissa asuville
 • iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona

Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

– Vakavasti immuunipuutteiset, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Pitkittyneistä COVID-19 -oireista kärsivän voi myös rokottaa. Rokotusta kannattaa kuitenkin siirtää, jos henkilö on hyvin heikkokuntoinen, aktiiviset tutkimukset ovat kesken tai oireet ovat juuri pahentuneet.  Näin tehdään, jotta pitkittyneen COVID-19 -taudin oireita ei sekoitettaisi rokotteen aiheuttamiksi. Havainnoivissa tutkimuksissa pieni osa pitkittyneistä covid-oireista kärsivistä ilmoittaa rokotuksen jälkeen oireiden paranemista. Vaikutus on ollut pieni ja sitä ei toistaiseksi ole osoitettu satunnaistetussa kliinisessä kokeessa.

Lisätietoa löytyy THL:n sivulla


Rokotteet

Lohjalla on käytettävissä saatavuuden mukaan Modernan ja Pfizerin mRNA-rokotteita. Rokotetta ei voi itse valita, vaan rokotteena on kulloinkin rokotuspisteellä käytettävissä oleva rokote. Tehosteet pyritään antamaan samalla rokotteella kuin ensimmäinen rokote. Alle 30 –vuotiailla miehillä käytetään vain Pfizerin Comirnaty –rokotetta.

Ne 65-69-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat toisella rokotuskerralla mRNA-rokotetta.

Uutta Novavaxin proteiinirokotetta (Nuvaxovid) on saatu Suomeen. Novavaxin rokotetta suositellaan erityisesti henkilöille, joille ei voida antaa aikaisemmin käyttöön tulleita mRNA- tai adenovirusrokotteita.
Novaxin rokotetta toivoville tarjotaan mahdollisuutta saada rokotus Tennarin rokotuspisteellä (Rantapuisto 45, 08100 Lohja). Ajanvaraus puhelimitse numerosta 019-3692319, arkisin 8-15.30. Rokotuspäivä on 2.5.2022

Muu paikkakuntalaisten rokotukset

Rokotamme Lohjan rokotuspisteissä lohjalaisten lisäksi myös Lohjalla pitkäaikaisesti asuvia, opiskelevia ja työskenteleviä.


Rokotuksia tarjolla Tennarissa ajanvarauksella sekä ilman ajanvarausta (vain yli 12- vuotiaiden  1. , 2. tai yli 12 – vuotiaiden 3. rokotukset). 4 rokotukset vain ajanvarauksella.

20.5.2022 klo 9-15

30.5.2022 klo 9-15

31.5.2022 klo 9-15

2.6.2022 klo 9-15

3.6.2022 klo 9-13

Tennarin rokotuspiste on suljettu ajalla 23.5-29.5.2022

Osoite: Rantapuisto 45, Lohja / Ota mukaan henkilöllisyystodistus tai KELA-kortti.

1.Sähköinen ajanvaraus

Suosittelemme ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä (varaus ei onnistu Internet Explorer -selaimella)

Sähköinen ajanvaraus osoitteessa koronarokotusaika.fi (siirryt toiseen palveluun) sekä Tennarin että Pusulan rokotuspisteisiin.

Jos aikoja ei ole näkyvillä, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse. Tällöin henkilökunta ei voi vaikuttaa asiaan, pyydämme ettet soita rokotuslinjalle.

Toiveena on, että mahdollisimman moni hyödyntäisi sähköistä ajanvarausta, sillä neuvontapuhelimeen tulevat kaikki terveysaseman ohjaukseen, neuvontaan ja ajanvaraukseen liittyvät puhelut. Ajanvarauksen teko sähköisesti vaatii vahvan tunnistautumisen palveluun.

Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, valtuutuksen toisen puolesta voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lue lisätietoja ajanvarauspalvelusta.

2.Ajanvaraus puhelimitse

 • Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.
 • Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Rokotusajanvarauksen muuttaminen

Kun varaat ajan koronarokotukseen, saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.

Varausavaimen ja pin-koodin avulla voit myös perua tai siirtää tehosterokotusaikaa.


Koronatodistus

Koronatodistuksen ensisijainen tulostuspaikka kansalaiselle on Omakanta – Kanta.fi. Rajaviranomainen suosittaa sähköisen todistuksen käyttöä mobiililaitteella. Omakannasta saa tulostettua todistuksen myös paperille. Erittäin tarkat lisätiedot ja ohjeet koronatodistuksesta löytyvät THL:n sivuilta:  Todistus koronarokotuksesta: Sähköinen rokotustodistus – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Jos tulostaminen ei onnistu virheellisen rokotusmerkinnän vuoksi ja rokote on annettu Lohjan terveyskeskuksessa, ota yhteyttä rokotuksen antaneeseen yksikköön (Tennarin osalta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Jos tulostaminen ei onnistu mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten puuttumisen vuoksi, voit saada paperisen tulosteen omalta terveysasemalta. Toimitusaika on 7 arkipäivää, toimitus postitse.

Koronatodistusten tilaukset

 • Keskustan terveysasema: ensisijaisesti sähköisesti 24/7 Yhteydenotto (klinik.fi) tai toissijaisesti puhelimitse arkisin kello 9-14 p. 044 369 2331.
 • Pusulan terveysasema: ensisijaisesti sähköisesti OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai tai toissijaisesti puhelimitse p. 019 369 2300
 • Karjalohjan terveysasema: OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai toissijaisesti puhelimitse p. 019 369 3730
 • Sammatin terveysasema: OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai toissijaisesti p. 019 369 3740

Tiedotamme rokotusten etenemisestä ajantasaisesti

Tiedotamme rokotuksista verkkosivujemme lisäksi myös esimerkiksi paikallismedioissa, kuten Länsi-Uusimaa -lehdessä sekä sosiaalisessa mediassa:

 • Rokotteen saavat kaikki halukkaat lohjalaiset
 • Rokotteet ja rokottautuminen on kaikille maksutonta
 • Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista

Rokotuspisteet

 • Liikuntakeskus Tennari, Rantapuisto 45, Lohja
 • Pusulan terveysasema, Arvelantie 1, Pusula
 • Karjalohjan terveysasema, Tallaantie 4, 09120 Karjalohja
 • Sammatin terveysasema, Kalevalantie 2 B, 09220 Sammatti

Lisätietoa rokotusjärjestyksestä THL:n verkkosivuilla.


Lisätietoa koronarokotuksista