Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen

Palveluiden nykyiset puhelinnumerot vaihtuvat vuoden alusta vaiheittain uusiin. Nykyiset palvelunumerot, jotka löytyvät myös lohja.fi -sivuilta, ovat voimassa kunnes uudet hyvinvointialueen palvelunumerot avataan. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue asiakaspalvelu ja vaihde (avataan 2.1.2023) p. 029 151 2000, avoinna arkisin klo 8-16.
Ajankohtaiset tiedot sote-palveluista

Koronarokotus

Grafiikasta näet kuinka koronarokotukset etenevät ikäryhmittäin Lohjalla. Jatkuvasti päivittyvää tietoa löydät THL:n sivuilta.

Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Lasten koronarokotukset

Kaikille 5-11 –vuotiaille vain ajanvarauksella, luethan tarkasti alta ajanvarausohjeet!

5 – 11 -vuotiaiden rokotukset, ajanvaraukset sähköisesti koronarokotusaika.fi


Ensimmäinen koronarokote:

Kaikki 5 vuotta täyttäneet voivat saada ensimmäisen koronarokotteen.


Toinen koronarokote:

Kaikki 5 vuotta täyttäneet, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.


Kolmas koronarokote, seuraaville ryhmille:

 • THL suosittelee kolmatta rokoteannosta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluvat 12 vuotta täyttäneille.
 • Vakavasti immuunipuutteiset, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.
 • Kaikki 60 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
 • Sairautensa vuoksi vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluvat 18 – 59 –vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
 • Laitosmaisissa olosuhteissa asuvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut kolme kuukautta.
 • Sote-ammattilaiset, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
 • Kaikki 18 – 59 –vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
 • THL suosittelee, että mahdollisuus 3.rokotuksiin tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille vähintään 6 kuukautta 2.rokotuksesta, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syystä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

Neljäs koronarokote:

THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia

Luettelo riskiryhmistä: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

 • Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta koronavirustaudista on kulunut vähintään kolme kuukautta.

–  Vakavasti immuunipuutteiset, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.


Syksyn/talven tehosterokotus:

 • THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta.
 • Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.
 • Kaikki 65- vuotta täyttäneet.
 • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville.
 • Koronarokotuksen yhteydessä tarjotaan halukkaille influenssarokote. Eli jos on varattu aika koronarokotukseen, saa halutessa myös samalla ajanvarauksella influenssarokotteen.

Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 3–6 kuukautta. Tehosterokotteiden antamista jatketaan vuoden 2023 puolelle.

Ketkä katsotaan voimakkaasti immuunipuutteisiksi?


Pitkittyneistä COVID-19 -oireista kärsivän voi myös rokottaa. Rokotusta kannattaa kuitenkin siirtää, jos henkilö on hyvin heikkokuntoinen, aktiiviset tutkimukset ovat kesken tai oireet ovat juuri pahentuneet.  Näin tehdään, jotta pitkittyneen COVID-19 -taudin oireita ei sekoitettaisi rokotteen aiheuttamiksi. Havainnoivissa tutkimuksissa pieni osa pitkittyneistä covid-oireista kärsivistä ilmoittaa rokotuksen jälkeen oireiden paranemista. Vaikutus on ollut pieni ja sitä ei toistaiseksi ole osoitettu satunnaistetussa kliinisessä kokeessa.

Lisätietoa löytyy THL:n sivulla


Rokotteet

Lohjalla on käytettävissä saatavuuden mukaan Modernan tai Pfizerin mRNA-rokotteita. Rokotetta ei voi itse valita, vaan rokotteena on kulloinkin rokotuspisteellä käytettävissä oleva rokote.  Alle 30 –vuotiailla miehillä käytetään vain Pfizerin Comirnaty –rokotetta.

Uutta Novavaxin proteiinirokotetta (Nuvaxovid) on saatu Suomeen. Novavaxin rokotetta suositellaan erityisesti henkilöille, joille ei voida antaa aikaisemmin käyttöön tulleita mRNA- tai adenovirusrokotteita.
Novavaxin rokotetta toivoville tarjotaan mahdollisuutta saada rokotus Rokotusyksiköstä (Nummentie 6, 08100 Lohja). Ajanvaraus puhelimitse numerosta 019-3692319, arkisin 8-15.30.

Muu paikkakuntalaisten rokotukset

Rokotamme Lohjan rokotuspisteissä lohjalaisten lisäksi myös Lohjalla pitkäaikaisesti asuvia, opiskelevia ja työskenteleviä.


Rokotuksia tarjolla Rokotusyksikössä ilman ajanvarausta yli 12 vuotiaille.

Huom! 4 ja 5 rokotukset vain ajanvarauksella!

19.12 klo 9-15

20.12 klo 9.15

21.12 klo 9-15

Osoite: Nummentie 6 käynti Nummentien puolelta, Lohja / Ota mukaan henkilöllisyystodistus tai KELA-kortti.

Tennarissa oleva rokotusyksikkö muutti. Uusi osoite alkaen 18.10.2022 on Nummentie 6, käynti Nummentien puolelta.


Ajanvaraus

1.Sähköinen ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus osoitteessa koronarokotusaika.fi (siirryt toiseen palveluun) sekä Lohjan Keskustan että Pusulan rokotuspisteisiin.

Jos aikoja ei ole näkyvillä, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse. Tällöin henkilökunta ei voi vaikuttaa asiaan, pyydämme ettet soita rokotuslinjalle.

Toiveena on, että mahdollisimman moni hyödyntäisi sähköistä ajanvarausta, sillä neuvontapuhelimeen tulevat kaikki terveysaseman ohjaukseen, neuvontaan ja ajanvaraukseen liittyvät puhelut. Ajanvarauksen teko sähköisesti vaatii vahvan tunnistautumisen palveluun.

Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, valtuutuksen toisen puolesta voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lue lisätietoja ajanvarauspalvelusta.

2.Ajanvaraus puhelimitse

 • Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.
 • Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Rokotusajanvarauksen muuttaminen

Kun varaat ajan koronarokotukseen, saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.

Varausavaimen ja pin-koodin avulla voit myös perua tai siirtää tehosterokotusaikaa.


Koronatodistus

Koronatodistuksen ensisijainen tulostuspaikka kansalaiselle on Omakanta – Kanta.fi. Rajaviranomainen suosittaa sähköisen todistuksen käyttöä mobiililaitteella. Omakannasta saa tulostettua todistuksen myös paperille. Erittäin tarkat lisätiedot ja ohjeet koronatodistuksesta löytyvät THL:n sivuilta:  Todistus koronarokotuksesta: Sähköinen rokotustodistus – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Jos tulostaminen ei onnistu virheellisen rokotusmerkinnän vuoksi ja rokote on annettu Lohjan terveyskeskuksessa, ota yhteyttä rokotuksen antaneeseen yksikköön (Tennarin osalta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Jos tulostaminen ei onnistu mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten puuttumisen vuoksi, voit saada paperisen tulosteen omalta terveysasemalta. Toimitusaika on 7 arkipäivää, toimitus postitse.

Koronatodistusten tilaukset

 • Keskustan terveysasema: ensisijaisesti sähköisesti 24/7 Yhteydenotto (klinik.fi) tai toissijaisesti puhelimitse arkisin kello 9-14 p. 044 369 2331.
 • Pusulan terveysasema: ensisijaisesti sähköisesti OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai tai toissijaisesti puhelimitse p. 019 369 2300
 • Karjalohjan terveysasema: OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai toissijaisesti puhelimitse p. 019 369 3730
 • Sammatin terveysasema: OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai toissijaisesti p. 019 369 3740

Tiedotamme rokotusten etenemisestä ajantasaisesti

Tiedotamme rokotuksista verkkosivujemme lisäksi myös esimerkiksi paikallismedioissa, kuten Länsi-Uusimaa -lehdessä sekä sosiaalisessa mediassa:

 • Rokotteen saavat kaikki halukkaat lohjalaiset
 • Rokotteet ja rokottautuminen on kaikille maksutonta
 • Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista

Rokotuspisteet

 • Rokotusyksikkö, Nummentie 6, Lohja
 • Pusulan terveysasema, Arvelantie 1, Pusula
 • Karjalohjan terveysasema, Tallaantie 4, 09120 Karjalohja
 • Sammatin terveysasema, Kalevalantie 2 B, 09220 Sammatti

Lisätietoa rokotusjärjestyksestä THL:n verkkosivuilla.


Lisätietoa koronarokotuksista