Koronarokotus

Alla olevasta grafiikasta näet kuinka koronarokotukset etenevät ikäryhmittäin Lohjalla. Jatkuvasti päivittyvää tietoa löydät THL:n sivuilta.

15.10.2021
Lohjalla olemme saavuttaneet yli 80 %:n rokotuskattavuuden 12 vuotta täyttäneiden osalta.

Alla oleva grafiikka on päivitetty 4.10.2021.

Koronarokotusvuorossa olevat ikäryhmät:

Seuraavien ryhmien rokotukset/rokotusajanvaraus on käynnissä:
Kaikki 12 vuotta täyttäneet.

Tiedote 17.9.2021

Kolmas koronarokotuskierros aloitetaan Lohjalla 20.9.2021


Rokotteet

Lohjalla on käytettävissä saatavuuden mukaan Modernan ja Pfizerin mRNA-rokotteita. Rokotetta ei voi itse valita, vaan rokotteena on kulloinkin rokotuspisteellä käytettävissä oleva rokote. Tehosteet pyritään antamaan samalla rokotteella kuin ensimmäinen rokote. 20.10.2021 on käytettävissä Modernaa sekä Pfizeriä, muina päivinä vain Pfizeriä.

Ne 65-69-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat toisella rokotuskerralla mRNA-rokotetta.

Muu paikkakuntalaisten tehosterokotukset

Tehosterokotusaikaa ei ole mahdollista siirtää esimerkiksi mökkipaikkakunnan rokotuspisteeseen. Tehosterokoteannos annetaan samalla paikkakunnalla, jossa ensimmäinen rokoteannos on annettu. Tehosterokoteannokset varataan ensimmäisen rokoteannoksen ajankohdan perusteella, eikä näin ollen ole mahdollisuutta varata ylimääräisiä tehosterokoteannoksia.


Uusia rokotusaikoja tarjolla Tennarissa ajanvarauksella sekä ilman ajanvarausta

Annamme koronarokotuksia Tennarissa, (Rantapuisto 45, Lohja):

Torstaina 28.10. klo 9-15
Torstaina 4.11. klo 9-15
Torstaina 11.11 klo 9-15

Sekä ensimmäisiä että tehosterokotteita saa sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta. Ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen välin on oltava vähintään kuusi viikkoa. Kolmansien rokotusten kohderyhmä on hyvin rajoitettu. Toisen ja kolmannen rokotteen väli on vakavasti immuunipuutteisilla vähintään kaksi kuukautta ja SOTE-ammattilaisilla vähintään kuusi kuukautta.

Halutessasi voit aikaistaa myöhemmäksi varattua tehosteaikaa näille päiville. Ajanvaraukset tehdään osoitteessa koronarokotusaika.fi. Rokote on Pfizer Comirnaty.
Ota mukaan henkilöllisyystodistus tai KELA-kortti. Rokotukseen tulevan tulee olla täyttänyt 12 vuotta. Tennari sijaitsee osoitteessa Rantapuisto 45, Lohja.

Sähköinen ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus osoitteessa koronarokotusaika.fi (siirryt toiseen palveluun) sekä Tennarin että Pusulan rokotuspisteisiin. Suosittelemme ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen käyttöä (varaus ei onnistu Internet Explorer -selaimella). Sekä 1. rokotuksen että tehosterokotuksen ajan voi varata samanaikaisesti. Jos aikoja ei ole näkyvillä, kaikki ajat on varattu, eikä niitä ole varattavissa myöskään puhelimitse. Uusia aikoja avataan sitä mukaa, kun uusi rokote-erä on käytettävissä.

Toiveena on, että mahdollisimman moni hyödyntäisi sähköistä ajanvarausta, sillä neuvontapuhelimeen tulevat kaikki terveysaseman ohjaukseen, neuvontaan ja ajanvaraukseen liittyvät puhelut. Ajanvarauksen teko sähköisesti vaatii vahvan tunnistautumisen palveluun.

Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, valtuutuksen toisen puolesta voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lue lisätietoja ajanvarauspalvelusta.

Ajanvaraus puhelimitse

 • Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.
 • Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Rokotusajanvarauksen muuttaminen

Kun varaat ajan koronarokotukseen, saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.

Varausavaimen ja pin-koodin avulla voit myös perua tai siirtää tehosterokotusaikaa. Tehosterokotusaikaa voi vaihtaa aikavälillä 8 viikkoa – 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisestä rokotuksesta. Mikäli aikoja ei ole vapaana, rokoteannoksia ei ole saatavilla. Tällöin myös henkilökunta ei voi vaikuttaa asiaan, pyydämme ettet soita rokotuslinjalle.

Rokotusajanvarauksen muuttamisessa kannattaa käyttää erityistä harkintaa, onko siirto välttämätön, koska rokotteita/rokotusaikoja on kullekin viikolle saatavissa vain rajallinen määrä!


Koronatodistus

Koronatodistuksen ensisijainen tulostuspaikka kansalaiselle on Omakanta – Kanta.fi. Rajaviranomainen suosittaa sähköisen todistuksen käyttöä mobiililaitteella. Omakannasta saa tulostettua todistuksen myös paperille. Erittäin tarkat lisätiedot ja ohjeet koronatodistuksesta löytyvät THL:n sivuilta:  Todistus koronarokotuksesta: Sähköinen rokotustodistus – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Jos tulostaminen ei onnistu virheellisen rokotusmerkinnän vuoksi ja rokote on annettu Lohjan terveyskeskuksessa, ota yhteyttä rokotuksen antaneeseen yksikköön (Tennarin osalta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Jos tulostaminen ei onnistu mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten puuttumisen vuoksi, voit saada paperisen tulosteen omalta terveysasemalta. Toimitusaika on 7 arkipäivää, toimitus postitse.

Koronatodistusten tilaukset

 • Keskustan terveysasema: ensisijaisesti sähköisesti 24/7 Yhteydenotto (klinik.fi) tai toissijaisesti puhelimitse arkisin kello 9-14 p. 044 369 2331.
 • Pusulan terveysasema: ensisijaisesti sähköisesti OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai tai toissijaisesti puhelimitse p. 019 369 2300
 • Karjalohjan terveysasema: OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai toissijaisesti puhelimitse p. 019 369 3730
 • Sammatin terveysasema: OmaMehiläinen (mehilainen.fi) tai toissijaisesti p. 019 369 3740

Tiedotamme rokotusten etenemisestä ajantasaisesti

Rokotuksia jatketaan sitä mukaa kuin rokotteita saadaan Lohjalle.

Tiedotamme rokotuksista verkkosivujemme lisäksi myös esimerkiksi paikallismedioissa, kuten Länsi-Uusimaa -lehdessä sekä sosiaalisessa mediassa:

 • Rokotteen saavat kaikki halukkaat lohjalaiset
 • Rokotteet ja rokottautuminen on kaikille maksutonta
 • Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista

Rokotuspisteet

 • Liikuntakeskus Tennari, Rantapuisto 45, Lohja
 • Pusulan terveysasema, Arvelantie 1, Pusula
 • Karjalohjan terveysasema, Tallaantie 4, 09120 Karjalohja
 • Sammatin terveysasema, Kalevalantie 2 B, 09220 Sammatti

Lisätietoa rokotusjärjestyksestä THL:n verkkosivuilla.


Miksi rokotetaan?

Koronavirusrokote tarjoaa suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. Koronarokotuksilla pyritään Suomessa ensisijaisesti estämään koronaviruksen aiheuttamia vakavia tautitapauksia, ennenaikaisia kuolemia ja elinvuosien menetystä sekä ylläpitämään terveydenhuollon kantokykyä. Tutkimustiedon kertyessä saadaan tietoa siitä, miten rokottaminen ehkäisee tartuntojen leviämistä väestössä. Suomi on varautunut tarjoamaan rokotteen jokaiselle asukkaalle.


Lisätietoa koronarokotuksista