Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 11.1.2021

Koronarokotukset käynnistyvät Lohjalla 12.1.2021. Rokotusjärjestys perustuu kansallisiin linjauksiin ja valtioneuvoston 22.12.2020 annettuun asetukseen ja noudatamme sitä kaikissa rokotuksissa.

Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu  3 uutta koronavirustartuntaa. Koronanäytteitä on otettu tähän mennessä tammikuussa yhteensä 773. Viime viikolla uusia koronatapauksia ilmeni 2 kpl.

Koronan  ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana  8/100 000 asukasta. Tilanne ei välttämättä ole täysin todenmukainen johtuen viime viikonkin edelleen vähäisestä testausmäärästä. Koko maan ilmaantuvuus 63,7 ja Uudenmaan alueella 108,2. Parhaillaan Uudenmaan lisäksi Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Pohjois-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen alueet ovat leviämisvaiheessa.

Koronatilanteen edelleen rauhoittamiseksi Aluehallinto virasto jatkoi viime viikolla päätöstään yli 10 hengen yleisötilaisuuksien kieltämisestä 31.1.2021 asti. Myös Lohjan kaupunki jatkoi rajoituksia ja suosituksia pääosin 31.1.2021 asti.  Poikkeuksena aiempiin rajoituksiin sallittiin abiturienttien palaaminen lähiopetukseen lukulomaan saakka. Rajoitusten ja suositusten jatkoa arvioidaan viikoittain sekä paikallinen alueellinen että valtakunnallinen koronatilanne huomioiden.

Tietoa aluehallintoviraston päätöksen ja Lohjan kaupungin rajoitusten sekä suositusten vaikutuksista kaupungin toimintaan löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/suositukset-ja-ohjeet/ .

Koronatestiin pitää hakeutua edelleen herkästi

Vuoden vaihteen juhlapyhinä koronatesteihin hakeuduttiin muita ajankohtia vähemmän. Lohjalla koronatestiin pääsee helposti ja nopeasti, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Niitä ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Voit tehdä sähköisen oirearvion koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi tai ottamalla yhteyden terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p. 116117.

Koronarokotukset käynnistyvät Lohjalla 12.1.2021

Lohjalla koronarokotukset käynnistyvät 12.1.2021 Keskustan terveysasemalla. Lohjan yhteisrokotuspisteessä rokotetaan Karviaisen, Lohjan, Inkoon ja Siuntion kuntien sekä alueen yksityisten toimijoiden ensimmäisessä rokotusvuorossa olevaa henkilökuntaa. Lisäksi valmistaudutaan käynnistämään rokotuksia ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä. Rokotusjärjestyksessä  eli missä järjestyksessä väestö rokotetaan  perustuu kansallisiin linjauksiin ja valtioneuvoston 22.12.2020 annettuun asetukseen ja noudatamme sitä kaikissa rokotuksissa. Virallista rokotusjärjestystä ei ole mahdollista ohittaa.

Tiedotamme rokotuksiin oikeutettua kohderyhmää välittömästi aikatauluista ja ajanvarauksesta rokotusaikataulujen varmistuttua. Ikääntyneiden ja vakavalle koronataudille alttiiden henkilöiden rokotukset voisivat tämänhetkisten arvioiden mukaan alkaa helmi-maaliskuussa. Tietoa Lohjan koronarokotuksista löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/koronarokotukset/

THL on päivittänyt kasvomaskisuositustaan

THL on päivittänyt kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille. Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita https://thl.fi/fi/-/thl-paivitti-maskisuositusta-maskin-kayttoa-suositellaan-jatkossa-yli-12-vuotiaille . Lohjan kaupungissa valmistaudutaan kasvomaskien käytön laajentamiseen. Asiasta tiedotetaan erikseen.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This