Koronarokotukset Lohjalla viikolla 11, alkaen 15.3.2021.

Rokotusaikoja voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Koronarokotusten laajenevat Lohjalla ensi viikolla 65 – 69 vuotiaisiin (syntymävuodet 52 – 56) toiseen (2.) lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluviin. Näiden ryhmien ajanvaraus on avautunut.

Toiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila:

Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
Vaikea krooninen maksasairaus
Tyypin 1 diabetes (insuliinihoitoinen diabetes)
Lisämunuaisten vajaatoiminta
Uniapnea
Psykoosisairaus
Sairaalloinen lihavuus, joiden painoindeksi (BMI) on 40 tai sitä suurempi.

Varaudu, että peruste riskiryhmään kuulumiselle tarkastetaan Kelakortista tai potilastietojärjestelmästä.

80-vuotiaille ja sitä vanhemmille annetaan Pfizer-BioNTechin tai Modernan, 18-69-vuotiaille riskiryhmäläisille AstraZenecan rokotetta.

SEURAAVIEN RYHMIEN ROKOTUKSET JATKUVAT

Tällä hetkellä meneillään olevat 80 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien (syntymävuosi 1941 tai aiemmin syntyneet) sekä 18-69-vuotiaiden (syntymävuodet 1952 – 2003) 1. riskiryhmäläisten rokotukset jatkuvat edelleen.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

Elinsiirto tai kantasolusiirto
Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
Vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus
Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
Downin oireyhtymä (aikuiset)

70 – 79 –vuotiaat

70-79-vuotiaiden osalta rokotukset eivät ole vielä käynnissä. Syynä on rokotteiden rajallinen saatavuus. Poikkeuksena samassa taloudessa 80 vuotta täyttäneiden tai sitä vanhempien kanssa asuvat.  Alustavien arvioiden mukaan rokotukset voidaan käynnistää tälle ikäryhmälle viikosta 13 alkaen. Ajanvaraus käynnistyy 22.3.2021. 70-79-vuotiaiden osalta rokotukset eivät ole vielä käynnissä. Syynä on rokotteiden rajallinen saatavuus. Poikkeuksena samassa taloudessa 80 vuotta täyttäneiden tai sitä vanhempien kanssa asuvat. Alustavien arvioiden mukaan rokotukset voidaan käynnistää tälle ikäryhmälle viikosta 13 alkaen. Ajanvaraus käynnistyy 22.3.2021. Ensi viikosta alkaen 70-79 vuotiaille lohjalaisille lähetetään asiaan liittyvä kirje kotiosoitteeseen.


ROKOTUSTEN AJANVARAUS

Rokotusaikoja voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Tietoa löydät täältä.

Jos rokotusajat ovat täynnä sähköisessä ajanvarauksessa, niitä ei voi varata myöskään puhelimitse.

Puhelinajanvaraus

Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 – 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.

Rokotusaikoja on tarjolla rajallisesti ja niitä lisätään sitä mukaa kun rokotteita saadaan.


TIEDOTTAMINEN

Rokotettavien ryhmien laajenemisesta ja muusta koronarokotuksiin ja koronaan Lohjalla liittyvistä ajankohtaisista asioista tiedotetaan Lohjan kaupungin verkkosivuilla lohja.fi/koronavirus, kaupungin sosiaalisen median kanavissa sekä paikallislehdissä. Myös yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä on koottu sivuille lohja.fi/koronavirus.


KUN TULET ROKOTUKSEEN

Rokotukset järjestetään Liikuntakeskus Tennarissa ja  Pusulan terveysasemalla.
Tule vain terveenä.
Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa.
Käytä kasvomaskia koko rokotuskäynnin ajan.
Saavu mahdollisimman täsmällisesti, jotta rokotustila ei ruuhkaantuisi eikä kenenkään tarvitsisi odottaa ulkona.
Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan, mutta varaa mukaan lämmintä vaatetta siltä varalta, että joudut odottamaan ulkona.

Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan. Mikäli et pääse liikkumaan itsenäisesti, voit ottaa mukaasi yhden saattajan.

Rokotuksen jälkeenkin on edelleen tärkeää pitää turvavälejä, käyttää kasvomaskia, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä noudattaa myös muita ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Korona_some

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This