Aurlahti vilkastuu ja kehittyy vauhdilla – useita uusia palveluita kesäksi!

Vesiurheilua
J.Kainulainen Photography

Lohjan Aurlahden rannassa on käynyt kova kuhina tämän kevään aikana. Rantaan on nimittäin tulossa paljon uutta jo olemassa olevien palveluiden rinnalle. Yksi odotetuimmista palveluista on varmasti polttoaineen jakelupiste, jota lohjalaiset veneilijät ovat odottaneet vuosikymmeniä. Petroil Oy:n jakelupisteen lisäksi Aurlahden kesää ilahduttavat mm. myös 24h itsepalvelukioski, Aurlahti Glazz -jäätelökioski, PullaPuisto kahvila-auto, Fun4Rentin vesiurheilutarvikkeiden- ja laitteiden vuokrauspiste, Skipperi-venevuokraus, Padel-kentät sekä uusi kahvilayritys Aurlahti Rantakafe.

– Yritykset ovat olleet erittäin kiinnostuneita Aurlahden ranta-alueesta. Esimerkiksi Aurlahden kahvilan tarjouskilpailuun tuli ennätykselliset 11 tarjousta. Näistä tarjouksista rannan uudeksi kahvilayrittäjäksi valittiin Piia-Liisa Meriranta, jolla oli paljon hienoja ideoita palvelun kehittämiseksi. Näistä yhtenä esimerkkinä mahdollisuus ostaa picnic –kori rantapäivän iloksi, kertoo kaupungin yrityspalvelupäällikkö Tapani Tapiola.

Paljon on myös tullut kyselyitä palveluiden tarjoajilta, että saako tulla myymään erilaisia tuotteita ja palveluja ranta-alueelle. – Kyllähän se on ehdottomasti kuntalaisten etu mitä enemmän siellä on palveluja ja tuotteita, sitä enemmän se tuo asiakkaita ja käyttäjiä Aurlahden rantaan, Tapiola jatkaa.

Aurlahti ilmakuva

Aurlahden rantaa hoidetaan huolella

Viimeisen parin vuoden aikana rannassa on tehty paljon. Pysäköinti-alueita on laajennettu, venepaikkoja on lisätty, leikkipuistoon on tuotu lisää laitteita, vesi- ja sähköpisteitä on parannettu ja uima-kopit on uusittu. Rannan kunnossapito kuuluu Lohjan kaupungin puistopuolelle. – Ranta-aluetta on tällä hetkellä hiukan myllätty, syynä on asfaltin uusiminen ja asfalttien laajentaminen venelaiturille asti. Muuten ranta-alue on jo siistitty, kertoo kaupungin puutarhuri Kirsti Puustinen.

– Rannan siivous ja siistiminen on aloitettu huhtikuun puolivälissä kausityöntekijöiden voimin. Myös sukellukset järvenpohjan siistimiseksi ovat käynnissä. Näillä toimilla pyritään varmistamaan, että ranta on turvallinen kävijöille, sanoo Puustinen ja mainitsee myös, että ranta-alueen valaisimet uusitaan ja veneilijöiden roska-astiat siirtyvät uuteen paikkaan, automaattikioskin viereen. Puistopuoli hoitaa myös perinteiset kukkalaatikot kukkineen ranta-alueelle.

Ranta-alueelle on tulevaisuudessa suunnitteilla myös kaksi torialuetta. Kaupunki käy parhaillaan neuvotteluita yrittäjien kanssa näiden torialueiden kehittämisestä ja hallinnoinnista. Rannan maanomistus jää kaupungille.

Leikkipuisto Aurlahdessa

Vesiurheilun ja rantalentiksen lisäksi myös Padelia

Uusia liikuntaharrastusmahdollisuuksia on lähitulevaisuudessa tulossa Aurlahden rantaan Skipperi-veneiden, vesiskoottereiden, SUP-lautojen ja muiden jo olemassa olevien palveluiden rinnalle. – Yksityisen toimijan puolesta on rantaan tulossa kaksi Padel –kenttää, iloitsee Lohjan Liikuntakeskus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vienonen.

Lohjan Liikuntakeskus Oy:n hoidettavana on niin rannan huoltorakennus, kuin myös hiekkakentät. Vienonen kertoo, että vaikka rantalentopallokentät ovat edelleen hyvin suosittuja ja varattuja ovat rannan isot hiekkakentät olleet viime vuosina vähäisellä käytöllä. – Kaikki liikunta siirtyy Taimiston urheilupuistoon vuoteen 2023 mennessä ja hiekkakenttien käyttöä tulevaisuudessa ollaan mietitty ja ideoitu”, kertoo Vienonen. – Kenttiä käytetään ja tullaan jatkossakin käyttämään erikokoisten tapahtumien käytössä. Suurin ja merkittävin on aina heinäkuussa järjestettävät Rantajamit,  Vienonen jatkaa. Hiekkakentät ovat talvisin Lohjan suosituin luistelualue. Jatkossa luistelijat voivat mennä luistelemaan Taimiston urheilupuistoon, jonne on tulossa tekojää, joka pidentää luistelukautta.

Elastinen
Vesiurheilua

Kuvat Ideaviihde & Jussi Taipale

Nyt toivotaan aurinkoista ja pitkää kesää!

Aurlahden ranta, Rantapuisto 1, 08100 Lohja

#Lohja #järvikaupunki #Aurlahti


Onko sinulla lisäideoita tai toiveita liittyen Aurlahden rannan kehittämiseen? Lähetä toiveesi sähköpostilla osoitteeseen: viestinta@lohja.fi.

Linkkejä Aurlahdessa toimiviin yrityksiin

Aurlahti Glazz

Aurlahti Rantakafe

PullaPuisto

Fun4Rent

Skipperi -venevuokraus

Lohjan yrityspalvelut

Lohjan Liikuntakeskus


Tämä juttu on osa 1. kesän aikana julkaistavasta ”Järvikaupunki kehittyy” –juttusarjasta. Jutut kirjoittaa ja julkaisee Lohjan kaupunki / Matkailu ja markkinointi –toiminto.


Aiheen mukaiset uutiset:

Share This