Lohjalla altistumisia koronavirukselle Ojaniitun päiväkodissa ja Daghemmet Labanissa

Sekä Ojaniitun päiväkoti että Daghemmet Laban ovat kiinni alkuviikosta. Altistuneiden henkilöiden selvittäminen on käynnistynyt, mutta johtuen altistuneiden suuresta määrästä, tarkentuu altistuneiden joukko vasta maanantain aikana.

Ojaniitun päiväkodissa ja samassa kiinteistössä sijaitsevassa Daghemmet Labanissa on ainakin osa henkilöstöstä ja lapsista altistunut koronavirukselle.  Päiväkodissa on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneiden henkilöiden selvittäminen on käynnistynyt, mutta johtuen altistuneiden suuresta määrästä, tarkentuu altistuneiden joukko vasta maanantain aikana. Ojaniitun koulun oppilaiden tai henkilöstön ei katsota altistuneen eli tilanteella ei ole vaikutusta koulun toimintaan.

Sekä Ojaniitun päiväkoti että Daghemmet Laban ovat kiinni alkuviikosta. Lasten huoltajia on tiedotettu asiasta. Kun altistuneet henkilöstön jäsenet sekä lapset on tunnistettu, heidät asetetaan kotikaranteeniin Lohjan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö on yhteydessä altistuneisiin maanantain aikana.

Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita.  Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee myös hakeutua koronatestiin. Suosittelemme muutoinkin edelleen lähikontaktien välttämistä ja pidättäytymistä yksityistilaisuuksien järjestämisestä. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia. Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Lohjalla on kuluneen viikon aikana todettu jo 10 uutta koronatapausta, joten on erityisen tärkeää noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Tietoa aluehallintoviraston päätöksen ja Lohjan kaupungin rajoitusten sekä suositusten vaikutuksista kaupungin toimintaan löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/suositukset-ja-ohjeet/

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This