Lohjan kaupunki aloittaa 12–15-vuotiaiden koronarokotukset viikolla 32

Lohjan kouluterveydenhuolto järjestää kaikille halukkaille 7.–9.-luokkalaisille sekä 12 vuotta täyttäneille 6. -luokkalaisille Lohjan perusopetuksen oppilaille, asuinkunnasta riippumatta, koronarokotuksen torstaina 12.8.2021 tai perjantaina 13.8.2021. Rokotukset toteutetaan koulupäivän aikana ja koulut huolehtivat rokotuksiin liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Lue lisää: https://www.lohja.fi/varhaiskasvatus-ja-opetus/ajankohtaista-varhaiskasvatus-ja-opetus/

Rokotukset lapsille ja nuorille mahdollisimman vaivattomasti

70 % lohjalaisista, 32 400 henkilöä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa. Toisenkin rokotteen on saanut tähän mennessä lähes 23 000 lohjalaista 49,4 % väestöstä.

On hienoa, että pääsemme nyt Lohjalla rokottamaan myös kaikkia 12–15-vuotiaita nopealla tahdilla. Rokotuksilla turvaamme sitä, että lapset ja nuoret voivat opiskella normaalisti lähiopetuksessa. Kun saamme nuortenkin rokotekattavuuden nousemaan, heidän on turvallisempaa tavata toisiaan erilaisissa tapahtumissa ja nuorille tärkeissä tilaisuuksissa. Ottamalla rokotuksen nuori voi suojata sekä itseään että lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta.

Lohjan terveydenhuollolla on käytössä 12–17-vuotiaiden lasten ja nuorten rokotuksissa kahta samankaltaista mRNA-rokotetta (BioNTech-Pfizer Comirnaty tai Moderna Spikevax). Rokotuspaikalla tarjotaan saatavilla olevaa rokotetta.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This