Ajankohtaista (varhaiskasvatus- ja opetus)

Varhaiskasvatus- ja opetus

Tältä sivulta löydät Lohjan kaupungin varhaiskasvatuksen ja opetuksen ajankohtaiset asioille 

Tiedote 19.3. Perusopetuksen oppilaiden huoltajat, yläkoulujen oppilaat, opettajat ja henkilökunta

 

18.3. Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti, että kuntien tulee päättää varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen perimisestä poikkeustilan aikana. Suositus on, että kunnat jättäisivät perimättä maksua varhaiskasvatuksen asiakkailta poissaolojen ajalta. Lohjan toimintatavasta päättää lasten, nuorten ja perheiden lautakunta 1.4.

 

Päivitetty 16.3.

Avoimet päiväkodit Roution Käpymetsä ja Mäntynummen Pirtti sekä Oinolan perhekerho ovat toistaiseksi suljettu. Avointa toimintaa ei järjestetä toistaiseksi myöskään Harjulassa.

Lisäksi Pihlajat-kerho on toistaiseksi suljettu.

 

Ohjeita Lohjan kaupungin oppilaitosten ja päiväkotien henkilökunnalle, oppilaille ja hoitolapsille koronavirustaudin COVID-19 -tartunnan välttämiseksi

Tartuntariskiä voi välttää hyvällä käsihygienialla, oikeaoppisella yskimisellä ja aivastelulla. Aiemmin annettuja hygieniaohjeita kannattaa kerrata lasten ja nuorten kanssa säännöllisesti. 

Lisäksi on ehdottoman tärkeää välttää kouluun, päiväkotiin ja muihin yleisiin tiloihin tuloa kuumeisena tai hengitysoireisena. 

Matkustukseen liittyvät rajoitukset

  • Lohjan kaupunki kieltää oman henkilökuntansa työhön ja opiskeluun liittyvät matkat COVID-19 epidemia-alueille. Lohjan kaupungin vahva suositus on välttää myös vapaa-aikaan liittyvää matkustamista epidemia-alueille.

 

  • Suosittelemme vakavasti välttämään myös maita, jotka ovat saaneet COVID-19 takia ulkoministeriöltä määritelmän ”Noudata erityistä varovaisuutta” sekä harkitsemaan myös muun ulkomaille suuntautuvan matkailun tarpeellisuutta.

 

 

  • COVID-19 tilanne on pahentunut monissa maissa hyvin nopeasti, muutamien päivien aikana. Matkustamisessa maamme rajojen ulkopuolelle kannattaa tällä hetkellä käyttää erityistä harkintaa, sillä tilanne muuttuu päivittäin.

 

 

 

  • Jos olet matkustanut epidemia-alueella, tarkkaile vointiasi huolellisesti kaksi viikkoa kotiin palattuasi. Oireiden ilmaannuttua, ota yhteyttä aina ensin puhelimitse omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun puh. 116 117