Lohja700-juhlavuosi oli yhteisöllisyyden juhlaa – vastaa kyselyyn

Lohja700-juhlavuosi oli hieno menestys monella tasolla. Vuosi oli yhteistyön ja yhteisöllisyyden juhlaa ja toi lohjalaiset yhteen merkittävällä tavalla luoden upeita muistoja.

Juhlavuodelle tuotettujen tapahtumien, tuotteiden ja palveluiden ansiosta se onnistui keräämään hyvin näkyvyyttä. Juhlavuosi näkyi muun muassa bussien kyljissä, erilaisissa näytöissä, lipputangoissa, Lohjan omassa Aku Ankassa sekä Helsingin Sanomien etusivulla.

Juhlavuosi alkoi Lohja700-avustushaulla. Sen tavoitteena oli osallistaa paikalliset yhdistykset ja toimijat toteuttamaan sisältöjä juhlavuoteen. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä oli, että Lohja700-juhlavuosi on huomioitu hankkeessa. Avustusta jaettiin yhteensä 50 000 euroa. Avustusta haki 49 toimijaa, ja sitä myönnettiin 25:lle toimijalle.

Lohja700-juhlavuoden logoa haettiin myös tapahtumiin ja tuotteisiin. Logon käyttöoikeuden sai 82 toimijaa. Juhlavuoden logo näkyi lukuisissa tapahtumissa, palveluissa ja tuotteissa: omenamehuissa, leivoksissa, konserteissa ja opastetuilla kierroksilla. Juhlavuosi oli esillä myös Helsingin Matkamessuilla, Kevätmessuilla sekä K50-messuilla Tampereella ja Turussa.

Huhtikuussa 2023 julkaistiin Lohjan kaupungin erikoisliite Aku Ankan välissä. Akkaria jaettiin eri toimipisteissä ja tapahtumissa lähes 50 000 kappaletta sen lisäksi, että liite kulkeutui jokaiseen suomalaiseen kotiin, jonne Aku Ankkaa tilattiin.

Juhlavuoden kunniaksi Lohjan kaupungissa kokeiltiin ensimmäistä kertaa osallistuvaa budjetointia. Osana osallistuvaa budjetointia Lohjalla järjestettiin iltatori 29.6.2023, jossa esiintyivät muun muassa Käärijä ja Netta Skog. Tapahtuma keräsi ennätysmäärän yleisöä Lohjan torille.

Vuoden aikana eri toimijat tuottivat monia tapahtumia ympäri Lohjaa. Myös Lohjan kaupunki tuotti useita kaikille avoimia ja maksuttomia juhlavuoden tapahtumia. Iltatorin ja Aurlahden rannassa järjestetyn pääjuhlan lisäksi järjestettiin muun muassa Lapsen oikeuksien viikon pääjuhla ja itsenäisyyspäivänjuhla Laurentius-talolla. Visit Lohjan tapahtumakalenteriin ilmoitettiin yli 1000 tapahtumaa juhlavuoden aikana. Juhlavuoden tapahtumissa oli sankoin joukoin kävijöitä. Esimerkiksi elokuun pääjuhlassa 10–13.8.2023 oli yhteensä noin 9000 kävijää.

Katso videokoonti juhlavuodesta täällä.

Haluamme osoittaa lämpimät kiitokset kaikille Lohja700-juhlavuoden yhteistyökumppaneille, yrityksille, yhdistyksille, esiintyjille, kouluille ja seuroille sekä kaikille osallistujille, jotka olivat mukana juhlistamassa 700-vuotiasta Lohjaa kanssamme. Kiitos myös avustusta ja logon käyttöoikeutta hakeneille toimijoille. Kiitos, että olitte osana Lohja700-juhlavuotta!

Mitä mieltä sinä olet Lohja700-juhlavuodesta?

Mikä oli parasta juhlavuodessa? Kerro meille risut ja ruusut. Voit ottaa osaa kyselyyn 11.2. asti. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan kahdelle voittajalle Jokipiin Lohja700-pellavapyyhkeitä (2kpl).

Vastaa kyselyyn täällä

Arvontasäännöt

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This