Lojo700-jubileumsåret var en triumf för gemenskap – delta i en enkät

Lojo700-jubileumsåret var en fin framgång på många nivåer. Året var en triumf för gemenskap och samarbete. Jubileet samlade ihop Lojoborna på ett betydande sätt och skapade fina minnen.

Tack vare de evenemang, produkter och tjänster som producerats för jubileumsåret lyckades det få mycket synlighet. Jubileumsåret syntes bland annat på bussarnas sidor, olika slags skärmar och flaggstänger, i Lojos egen Kalle Anka samt på Helsingin Sanomats framsida.

Jubileumsåret började med Lojo700-bidragsansökan. Målet med ansökan var att involvera de lokala föreningarna och aktörerna för att skapa innehåll för jubileumsåret. Förutsättningen för att bevilja bidraget var att Lojo700-jubileumsåret hade blivit beaktat i projektet. Det delades ut sammanlagt 50 000 euro i bidrag. Bidraget söktes av 49 aktörer, av vilka 25 beviljades bidraget.

Lojo700-jubileumslogon söktes också för evenemang och produkter. 82 aktörer fick nyttjanderätten till logon. Jubileumslogon syntes på ett antal evenemang, tjänster och produkter, såsom äppelsafter, bakelser, konserter och guidade rundvandringar. Jubileumsåret visades också på mässorna Helsingin Matkamessut och Kevätmessut samt K50-messut i Tammerfors och Åbo.

I april 2023 publicerades Lojo stads specialavsnitt mellan Kalle Ankas sidor. Nästan 50 000 kopior av Kalle Anka delades ut på olika verksamhetsställen och evenemang. Dessutom spreds avsnittet till varje finländska hem som prenumererar på Kalle Anka.

För att fira jubileumsåret testade Lojo stad för första gången deltagande budgetering. Som en del av deltagande budgetering ordnades det i Lojo ett kvällstorg 29.6.2023 där bland annat Käärijä och Netta Skog uppträdde. Evenemanget samlade en rekordpublik på Lojo torg.

Under året producerade olika aktörer många evenemang runt i Lojo. Också Lojo stad producerade flera jubileumsevenemang som var öppna och avgiftsfria för alla. Utöver kvällstorget och huvudfesten som ordnades på Aurlahti strand ordnades också huvudfesten för Veckan för barnets rättigheter och självständighetsfesten på Laurentius-talo. Under jubileumsåret anmäldes över 1 000 evenemang i Visit Lohjas evenemangkalender. Det fanns rikligt med besökare på jubileumsårets evenemang. Till exempel fick augustis huvudfest 10–13.8.2023 sammanlagt 9 000 besökare.

Vi vill tacka hjärtligt alla Lojo700-jubileumsårets samarbetspartner, företag, föreningar, uppträdare, skolor och sällskap samt alla deltagare som firade 700-åriga Lojo tillsammans med oss. Vi vill också tacka de aktörer som ansökte om bidraget och nyttjanderätten till logon. Tack för att ni var en del av Lojo700-jubileumsåret!

Vad tycker du om Lojo700-jubileumsåret?

Vad var det bästa med jubileet? Fick vi ris eller ros? Du kan delta i en enkät fram till 11.2. Bland deltagarna i enkäten utlottas två stycken Jokipiin Pellava Lojo700-jubileumshanddukar för de två vinnarna.

Svara här

Tävlingsregler (bara på finska)

Relaterade nyheter:

Share This