Lapsiystävällinen Lohja -ideaseinä kerää ideoita

Lapset kasvomaalauksessa

Lohjalaiset haastetaan mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan, millä tavalla voimme edistää lasten ja nuorten hyvinvointia Lohjalla. Oma idean lisäämisen lisäksi seinällä voi selailla muiden jättämiä ajatuksia. Julkaistut ideat löytyvät ideaseinältä.

Mikä toisi lisää hyvinvointia lohjalaisille lapsille ja nuorille? Ideasi tai ajatuksesi voi liittyä esimerkiksi seuraaviin teemoihin:

  • Miten kulttuuri voisi entistä paremmin edistää jokaisen lapsen ja nuoren hyvinvointia? Millainen kulttuuri ilahduttaa ja sykähdyttää? Miten kulttuuri tuodaan jokaisen ulottuville?
  • Miten lasten ja nuorten liikunnallista aktiivisuutta voidaan edistää, innostaa uusien lajien kokeiluun ja lisätä sykettä arkeen ilolla?
  • Miten ihan jokaisen lapsen ja nuoren harrastuneisuutta voidaan tukea?
  • Miten rakennetaan turvallisia kasvu-, oppimis- ja vapaa-ajan ympäristöjä? Miten voidaan edistää yhteisöllisyyttä tukemaan ihan jokaisen lapsen ja nuoren arjen hyvinvointia ja tunnetta ryhmään kuulumisesta?
  • Miten lohjalaisten lasten ja nuorten into oppia ja oivaltaa turvataan tulevaisuudessa?
  • Miten jokaisen lapsen ja nuoren ääni ja näkemykset saadaan kuuluviin?
  • Muut ideat

Odotamme myös aivan ennenkuulumattomia ideoita, olethan rohkea! Ideat julkaistaan seinällä muutaman päivän viiveellä, sillä kaikki ideat luetaan ensin. Epäasiallisia tai herjaavia ideoita ei julkaista.


 

Ideat päätöksenteon pohjana

Marraskuussa kaikkien tilaisuuksien ja ideaseinän ideat kootaan yhteen päätöksenteon pohjaksi ja julkaistaan 19.11.2021 lasten oikeuksien päivän tapahtumassa. Ideaseinä on avoinna kuntalaisille myös tilaisuuden  jälkeen niin lasten ja nuorten arjessa kuin päätöksenteossakin hyödynnettäväksi!

Share This