Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 24.5.2021

Koronarokotusten ajanvaraus laajenee kaikkiin 16 vuotta täyttäneisiin; ajanvaraus käynnistyy 16-29v. ikäryhmälle 26.5.2021 klo 00.01.

Seuraavien ryhmien rokotukset/rokotusajanvaraus ovat edelleen käynnissä:

– 30 vuotta täyttäneet tai sitä vanhemmat (syntymävuosi 1991 tai aiemmin). PfizerBioNTechin rokote.

– vuosina 1952-1956 syntyneet voivat halutessaan valita rokotteeksi AstraZeneca rokotuspaikalla.

– 16-29-vuotiaat (syntymävuodet 1992 – 2005) PfizerBioNTechin rokote, ajanvaraus käynnistyy 26.5.2021 klo 00.01. Aikaa varattaessa tulee olla täyttänyt 16 vuotta. Huoltaja voi varata ajan alle 18-vuotiaalle huollettavalle koronarokotusaika.fi:n kautta.

– tehosterokote annetaan pääsääntöisesti samalla rokotteella kuin ensimmäinen rokote

Rokotusaikoja voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai puhelimitse. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi . Voit varata samanaikaisesti sekä 1. rokotuksen että tehosterokotuksen ajan. Järjestelmä ehdottaa automaattisesti tehosterokotuksen ajankohtaa 12 viikon päähän.

Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. https://www.koronarokotusaika.fi/tietoa-ajanvarauspalvelusta/

Puhelinajanvaraus:

  • Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.
  • Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p. 019 – 369 2300 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30). Numerossa on takaisinsoitto.
    Rokotusaikoja on tarjolla rajallisesti ja niitä lisätään sitä mukaa kun rokotteita saadaan.

Koronarokotusajan muuttaminen


Varatessasi www.koronarokotusaika.fi nettiajanvarauksessa rokotusajat saat varaamistasi ajoista vahvistuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä. Vahvistusviesti sisältää myös ohjeet ajanvarauksen muuttamiseen. Vahvistusviestissä on tarvittava linkki, varausavain ja pin-koodi.

– Jos peruutat ensimmäisen rokotusajan, peruuntuu myös ajanvaraus tehosterokotukseen ja molemmat varaukset tulee tehdä uudelleen.

– Varausavaimen ja pin-koodin avulla voit myös perua tai siirtää vain tehosterokotusajanvarauksen. Ajanvarausjärjestelmässä voit siirtää sen aikavälille, joka on 11 viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta tai 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen sen mukaan kuin vapaita rokotusaikoja on saatavissa.

Ennen viikkoa 15 varatut tehosterokotusajat voi siirtää vain soittamalla numeroon p. 044-3692905 tai p. 044-3692906. Rokotusaikojen siirtäminen kannattaa tehdä aikaisintaan kuukautta ennen varattua aikaa. Takaisinsoitossa voi olla useamman päivän viive.

Jos rokotusajankohtaan on alle 5 tuntia, peruutuksen voi tehdä vain puhelimitse soittamalla numeroon p. 044-3692905 tai p.044-3692906.

Rokotusajanvarauksen muuttamisessa kannattaa käyttää erityistä harkintaa, että (pois) onko siirto välttämätön, koska rokotteita/rokotusaikoja on kullekin viikolle saatavissa vain rajallinen määrä!

Jos rokotusajat ovat täynnä sähköisessä ajanvarauksessa, niitä ei voi varata myöskään puhelimitse.

Rokotustodistukset tulevat kansalaisille näkyviin Omakannassa vaiheittain

Kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta 26.5.2021 lähtien. Myöhemmin myös EU:n yhteinen koronatodistus tulee Omakantaan.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Kansallisen koronarokotustodistuksen saa vain Omakannasta. Henkilöt, jotka eivät käytä Omakantaa eivätkä valtuuta toista henkilöä käyttämään sitä puolestaan, voivat pyytää terveydenhuollosta muun todistuksen annetusta koronarokotuksesta.

Yleisesti matkustamista on yhä syytä välttää, koska koronatilanne on huono useissa maissa. Lisäksi ennen matkalle lähtöä on tarkistettava huolella kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus.

Kansallinen koronarokotustodistus on käytettävissä, kunnes EU:n yhteinen koronatodistus tulee käyttöön.

Lisätietoa: https://thl.fi/fi/-/rokotustodistukset-tulevat-kansalaisille-nakyviin-omakannassa-vaiheittain

Koronatilanne Lohjalla on rauhallinen


Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 302 uutta koronavirustartuntaa. Toukokuussa uusia koronatapauksia on todettu 13. Koronanäytteitä on otettu toukokuussa yhteensä 3178 eli keskimäärin 138/päivä. Positiivisten näytteiden osuus on toukokuussa ollut 0,4 %. Viime viikolla ei Lohjalla ollut uusia koronatapauksia.

Koronan ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana on 7/100 000. Koko maan ilmaantuvuusluku on 49,2/100 000 ja Uudenmaan 77,7/100 000.

Yhteensä 24274 henkilöä eli 52,6 % lohjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tehosterokotteen on saanut jo 7,9 % lohjalaisista. Tietoa Lohjan koronarokotuksista ja niiden etenemisestä löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/koronarokotukset Saadusta rokotteesta huolimatta on edelleen tärkeää kiinnittää huomiota hyvän käsihygienian ja turvavälien toteutumiseen ja käyttää kasvomaskia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kesäkuun puoliväliin asti myös ns. turvavälipäätöstä suurimmassa osassa toimialuettaan.
• Suurimmassa osassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta turvavälivelvoite jatkuu 15.6.2021 asti. Kuitenkin Hangon, Karkkilan, Lohjan ja Raaseporin kuntien alueilla nyt voimassa oleva turvavälipäätös kumotaan 25.5.2021 alkaen paremman epidemiatilanteen vuoksi.

Ajalla 25.5.2021-31.5.2021 Hangon, Lohjan, Karkkilan ja Raaseporin kuntien alueilla voidaan sisätiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Ajalla 1.6.2021-15.6.2021 Hangon, Lohjan, Karkkilan ja Raaseporin kuntien alueilla voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Lohjan kaupunki lieventää asteittain koronaan liittyviä rajoituksia ja suosituksia koronatilanteen niin salliessa. Kaupungin toimintaa koskevista rajoituksista lisätietoa löytyy: https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/suositukset-ja-ohjeet/ .

Lievistäkin oireista tulee hakeutua koronatestiin

Jotta tuleva kesä on meille kaikille parempi, pidä mielessä alueelliset ohjeet ja rajoitukset, etteivät tartunnat pääse leviämään. Hakeudu myös lievistäkin oireista koronatestiin. Näin tartuntojen leviäminen saadaan ajoissa pysäytettyä.

Oireisena ei tule lähteä kodin ulkopuolelle, kouluun, töihin ja harrastuksiin. Lohjalla koronatestiin pääsee helposti ja nopeasti, mikäli on koronaan viittaavia oireita. Niitä ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. Voit tehdä sähköisen oirearvion koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi tai ottamalla yhteyden terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu p. 116117.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This