Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 12.10.

Viikottainen yleiskatsaus Lohjan koronatilanteeseen ja siihen liittyviin ajankohtaisiin asioihin.

Viimeisen viikon aikana (viikko 41) on Lohjalla todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 77.

Koronan ilmaantuvuus on Lohjalla 17/100 000 (tapausta/asukasta kohden) viimeisen 14 vrk:n aikana. Luku on alempi kuin kansallinen ilmaantuvuusluku, joka on 42,5/100 000. Yleisimmät tartunnan lähteet tällä hetkellä ovat perheenjäsenet, työpaikat ja ystävät. On erittäin tärkeää, ettei töihin tai esimerkiksi vierailulle mennä sairaana.

Kuntakohtainen maskisuositus ja yksityistilaisuudet

Kasvomaskin käyttöä suositellaan Lohjalla seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Lohjan kaupungin palvelupisteissä ja kokouksissa käytetään myös maskeja ja/tai suojapleksejä niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin suojaamiseksi.

Lohjan kaupunki suosittelee lisäksi, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestettäisi.

Karanteenin pituus lyhenee 12.10. alkaen

Koronaan liittyvä karanteeniaika lyhenee 10 päivään ja lieväoireisen potilaan eristyksen pituus lyhenee 7 päivään. Jos henkilöllä on oireita vielä 7 päivän jälkeen, on hänen oltava kotona, kunnes hän on ollut oireeton vähintään 2 päivää. Karanteeniajan lyhennys koskee myös omaehtoista karanteenia. Lisätietoja karanteeniajoista ja käytännöistä voi lukea THL:n sivuilta osoitteessa THL.fi.

Kaupungin koronaviestintä

Kaupunki tiedottaa Lohjan aluetta koskevista koronaan liittyvistä suosituksista ja linjauksista sekä palvelumuutoksista, mahdollisimman nopeasti ja monikanavaisesti. Yksittäisistä koronatartunnoista ei erikseen tiedoteta, ellei tilanteeseen liity joukkoaltistumisia jotka vaativat julkista tiedottamista. Kaupunki julkaisee 12.10. alkaen joka maanantai viikkokatsauksen Lohjan koronatilanteesta. Katsauksessa kerrotaan koronatartuntatilanne Lohjalla sekä muita ajankohtaisia asioita. Kaupunki valmistelee myös Facebook Live lähetystä, jossa kaupunginjohtaja Mika Sivula sekä kaupungin pandemiapäällikkö Tuula Suominen kertovat kuntalaisille mm. Lohjan koronatilanteesta. Lisätietoja lähetyksestä julkaistaan seuraavan viikkokatsauksen yhteydessä ma 19.10. Kaupungin koronaviestintään voi tutustua pe 9.10. julkaistussa tiedotteessa. 

Ajankohtaista Lohjan kaupunki
Share This