Sähkön saatavuuden vaikutukset vesihuoltoon

Energiamarkkinoiden poikkeuksellinen tilanne aiheuttaa epävarmuuksia sähkönsaatavuuteen ja tämä saattaa vaikuttaa myös vesihuoltolaitosten toimintaan. Lohjan vesi- ja viemärilaitoksen kriittisiä kohteita on varustettu joko varavoimalla tai liitosmahdollisuudella siirrettävälle varavoimakoneelle, joka sijoitetaan tilanteen mukaan varavoimaa tarvitseviin kohteisiin.

Suunnitellut muutaman tunnin sähkökatkot voivat aiheuttaa veden toimitukseen katkoksia Lohjan vesihuollon asiakkaille. Joillakin alueilla veden paine voi olla tavanomaista heikompaa ja pahimmassa tapauksessa vesi voi loppua kokonaan. Näistä pyritään tiedottamaan asiakkaita etukäteen. Mikäli kiinteistöllä on oma paineenkorotus, emme voi taata riittävää vesimäärä pumpun imupuolelle. Lyhyenkin sähkökatkon aikana jätevesiviemäröinti toimii vain osittain.

Asiakkaidemme on hyvä varautua tilanteeseen, jotta osaavat toimia sähkökatkon aikana oikein myös vesihuollon näkökulmasta.

  • Minimoi veden käyttö sähkökatkon aikana. Vältä suihkussa käyntiä, kylpyä sekä astian- ja pyykinpesua. Myös vessan vetämistä on syytä harkinnan mukaan välttää.
  • Älä laske vettä viemäriin sähkökatkon aikana. Näin vältytään mahdollisilta ylivuodoilta tai viemäritulvilta kiinteistössä. Käytä esimerkiksi ämpäriä hanan alla, jos joudut laskemaan hanasta vettä.
  • Varaa hyvissä ajoin ennen ilmoitettua katkoa puhdasta juomavettä muutaman päivän tarpeisiin, mikäli vedenjakelu joudutaan keskeyttämään. Lue lisää varautumisesta 72 tuntia -sivustolta https://72tuntia.fi/vesi/


Vikapäivystys (24 h) puh. 040 188 6005

Asiakaspalvelukeskus
asiakaspalvelukeskus@lohja.fi
p. 044 369 4300 (ma-to klo 8-16, pe klo 8-15)

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This