Vuoden Lauri 2022

Vuoden Lauri 2022 on Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston opettaja Tuomas Törmi.

Vuoden Lauri 2022 on Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston opettaja Tuomas Törmi

Tuomas Törmi on kulttuurin ja musiikin monipuolinen tekijä, joka on vuosien ajan vaikuttanut merkittävästi erilaisten lohjalaisten kulttuuriproduktioiden syntyyn. Hän on musiikin monitaituri, joka opettaa, johtaa, sovittaa ja säveltää.

Tuomas Törmi opettaa viulunsoittoa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa, jossa hän on johtanut opiston eri orkesterikokoonpanoja – Piccola-orkesteria, jousiorkesteria ja sinfoniaorkesteria.  Pidetty musiikkikasvattaja on itse todennut, että nuoret ovat hänen työnsä sydän: ”Nautin työstäni sekä nuorten innosta ja ilosta”.

Vuoden Lauri on työnsä ohessa antanut oman osaamisensa lohjalaisen kulttuurielämän käyttöön, yli musiikin genrejen ja taidelajien rajojen. Hän on sovittanut teoksia niin sinfoniaorkesterille kuin pitkän linjan rockyhtyeelle Tinosille. Hän on säveltänyt mykkäelokuvaan ja tehnyt yhteistyötä Lohjan teatterin kanssa. Lohjan Laulupäivien 20-vuotisjuhlaan hän sävelsi Kuntaliitosoopperan.  OperArtin Taipaleenjoki-oopperan esityksissä hän on toiminut kapellimestarina. Listassa on vain muutama poiminta yhteistyöstä viime vuosilta.

Tuomas Törmi on aiemmin palkittu Lohjan kulttuuripalkinnolla vuonna 2019.

Lauri on aina lohjalainen, asuu Lohjalla ja toimii oman työnsä, toimintansa ja persoonansa kautta esimerkillisenä Lohjan edustajana. Lauri on ennen kaikkea tekijä, joka toiminnallaan edistää lohjalaisuutta tai Lohjan tunnettuutta kuntarajojen ylikin. Lauri voi olla myös esimerkillinen hyväntekijä tai henkilö, joka on aikaansaanut lohjalaisittain jotain paikkakunnalle koituvaa erityistä hyvää. Lauri voi miehekkäästä nimestään huolimatta olla mies tai nainen.

Share This