Uudellamaalla kokeiltiin uusia tapoja toteuttaa kulttuuritoimintaa – Lohjallakin oli kulttuuri kylässä

Lapset kasvomaalauksessa

Kulttuuri kylässä –hankkeessa kehitettiin, kokeiltiin ja toteutettiin uudenlaisia kulttuuritoiminnan hankinta- ja tuotantotapoja vuosina 2021–2022. Lohjan kaupunki oli mukana Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden koordinoimassa hankkeessa.

– Hanke tarjosi työmahdollisuuden noin 70 uusimaalaiselle taiteilijalle ja luovan alan ammattilaiselle. Hankkeen aikana järjestettiin noin 100 tapahtumaa Uudenmaan 70 kylässä tai taajamassa, ja niihin osallistui yhteensä noin 6700 eri-ikäistä alueen asukasta ja vierailijaa, kertoo hankkeen koordinaattori Sari Hilska Porvoon kaupungilta.

Lohjalla järjestettiin Sellojoogaa Sammatissa, Virkkalassa ja Lohjansaaressa, jättimarionetti-esityksiä Saukkolassa ja Karjalohjalla sekä Nalle Naavatassu kalassa –nukketeatteriesityksiä Lohjan lähikirjastoissa.

Tavoitteena oli tuoda kulttuuria kyliin luovaa alaa työllistäen

Uudenmaan kehittämistehtävällä oli kolme päätavoitetta: työllistää Uudellamaalla toimivia taiteen ja luovan alan ammattilaisia, tuoda kulttuuria ja taidetta keskustaajamien ulkopuolelle sekä vahvistaa ja kehittää Uudenmaan kuntien kulttuuritoimijoiden verkostoja ja yhteistyötä.

Kehittämistehtävä käynnistettiin vuonna 2021 Itä-Uudenmaan kunnissa, ja se laajeni Länsi- ja Keski-Uudenmaan alueelle vuoden 2022 alussa. Kuntien yhteinen kulttuurituottaja työskenteli Itä-Uudellamaalla 2021 ja Länsi- ja Keski-Uudellamaalla 2022.

Kehittämistehtävän loppuraportti on julkaistu verkkopalvelussa: https://www.porvoo.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/kulttuuri-kylassa/

Lisätietoja:
Sari Hilska
Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut
040 482 2004
sari.hilska@porvoo.fi

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This