Suomen hallituksen päätös poikkeusoloista

Valmistelut rajoitusten täytäntöönpanemiseksi Lohjan kaupungin toiminnoissa on käynnistetty ja asiasta tiedotetaan maanantaina 1.3.2021 kaupungin johtoryhmän kokouksen jälkeen.

Valtakunnallinen COVID-19-pandemiatilanne on pahentunut. Erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla epidemia on vauhdittunut herkemmin tarttuvien virusmuunnosten yleistymisen myötä. Myös Lohjan tilanne on heikentynyt selvästi viime syksyyn verrattuna.

 

Suomen hallitus on tänään pitänyt tiedotustilaisuuden, jossa on kerrottu toimenpiteistä pandemian hillitsemiseksi. Hallituksella on valmius todeta koko maahan poikkeusolot ja päättää siihen siirtymisestä ensi viikolla. Tämä tarkoittaisi, että 8.-28.3.2021 toteutetaan kolmen viikon sulkujakso, jolloin pyritään katkaisemaan epidemian kasvukierre.

 

Sulkujakson aikana ravitsemisliikkeitä ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi (ruuan ulosmyynti asiakkaille olisi kuitenkin sallittua). Lisäksi 8. maaliskuuta alkaen leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla (joihin Lohjakin kuuluu) peruskoulun yläluokat ja toisen asteen oppilaitokset ohjataan siirtymään tilapäiseen etäopetukseen. Myös yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää.

 

Kevään 2020 tilanteesta poiketen, poikkeusoloihin siirtyminen ei tällä kertaa tarkoittaisi valmiuslainsäädännön käyttöönottoa. Niinpä kuntien toimintaa tulee jatkaa normaalin lainsäädännön puitteissa ilman toiminnan keskeytyksiä ja rajoituksia. Myös Lohjan kaupunki pyrkii pitämään toiminnan niin laajana ja normaalina, kuin mahdollista.

 

❗️Valmistelut rajoitusten täytäntöönpanemiseksi Lohjan kaupungin toiminnoissa on käynnistetty ja asiasta tiedotetaan maanantaina 1.3.2021 kaupungin johtoryhmän kokouksen jälkeen.

 

Rokotusten antaminen helpottaa tilannettamme päivä päivältä ja ulospääsy pandemiasta häämöttää. Nyt kuitenkin tarvitaan vielä sitkeyttä katkaista epidemian pahenemiskierre uusia ohjeita noudattamalla.

Tehdään jokainen parhaamme tässä asiassa sekä pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This