Riskiryhmäläisten koronarokotukset laajenevat Lohjalla viikolla 8

Jos olet yli 80- vuotias (tai olet hänen kanssaan samassa taloudessa asuva omaishoitaja tai 65 vuotta täyttänyt henkilö) tai kuulut 1. lääketieteelliseen riskiryhmään ja olet 55 – 69 -vuotias lohjalainen, voit varata ajan 22.2. alkaen.

Aikoja on jälleen varattavissa.

Rokotusvuorossa ovat nyt yli 80-vuotiaat ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat tai 65 vuotta täyttäneet henkilöt sekä sairautensa vuoksi 1. riskiryhmään kuuluvat 55 – 69 –vuotiaat (vuosina 1952 – 1966 syntyneet). Koronarokotteiden antaminen laajenee muihin ikäryhmiin ja riskiryhmiin sitä mukaa, kun rokotteita on saatavissa. Tällä hetkellä ei rokoteta 70 – 79 -vuotiaita. Pusulan terveysasemalle avataan uusi rokotuspiste ja Tennarin rokotuspisteessä aloitetaan riskiryhmäläisten lisäksi myös iäkkäiden rokottaminen.

Jos olet yli 80- vuotias (tai olet hänen kanssaan samassa taloudessa asuva omaishoitaja tai 65 vuotta täyttänyt henkilö) tai kuulut 1. lääketieteelliseen riskiryhmään ja olet 55 – 69 -vuotias (syntymävuodet 1952 – 1966) lohjalainen.

Rokotusjärjestyksen määrittelee THL ja samaa rokotusjärjestystä noudatetaan koko Suomessa. Riskiryhmät on määritelty tarkemmin THL:n verkkosivuilla.

1.RISKIRYHMÄ

1.lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

–        Elinsiirto tai kantasolusiirto

–        Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

–        Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö

–        Vaikea krooninen munuaissairaus

–        Vaikea krooninen keuhkosairaus

–        Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes

–        Downin oireyhtymä (aikuiset)

AJANVARAUS

Sähköinen ajanvaraus osoitteessa www.koronarokotusaika.fi, sekä Tennarin että Pusulan rokotuspisteet. Jos aikoja ei ole näkyvillä, kaikki ajat on varattu. Uusia aikoja avataan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Rokotusaikoja voi myös varata Lohjan keskustan terveysaseman neuvontapuhelimesta, p. 019 – 369 2319 (ma, ti, to klo 8-15 ja ke, pe klo 8-13.30) sekä Pusulan terveysaseman neuvontapuhelimesta p.  019 3692300. Numeroissa on takaisinsoitto.

Toiveena on, että mahdollisimman moni hyödyntäisi sähköistä ajanvarausta, sillä neuvontapuhelimiin tulevat kaikki terveysaseman ohjaukseen, neuvontaan ja ajanvaraukseen liittyvät puhelut.

RISKIRYHMÄÄN KUULUMINEN

Koronarokotukseen oikeuttavaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspisteessä ennen rokotuksen antamista. Oikeus koronarokotteeseen tarkistetaan Kela-korttiin merkitystä korvausnumerosta. Tarvittaessa oikeus voidaan tarkistaa potilastietojärjestelmästä. Mikäli et kuulu tässä vaiheessa koronarokotuksiin oikeutettuun ryhmään, ethän varaa itsellesi aikaa!

MUUT IKÄRYHMÄT JA RISKIRYHMÄT

Koronarokotteiden antaminen laajenee muihin ikäryhmiin ja riskiryhmiin sitä mukaa, kun rokotteita on saatavissa. Aikoja annetaan vain rokotusvuorossa oleville. Mikäli et kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, pyydämme, että malttaisit odottaa vuoroasi etkä vielä soittasi ajanvarausnumeroon, jotta palvelu ei ruuhkautuisi. Lohjan kaupunki tiedottaa rokotusten etenemisestä viikoittain.

OHJEITA ROKOTUKSEEN SAAPUVILLE:

·          Muistathan varata ensin ajan rokotukseen!

·          Tule vain terveenä

·          Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa

·          Käytä kasvomaskia sekä saapuessasi että rokotuspaikassa

·          Saavu mahdollisimman täsmällisesti

·          Ota mukaan Kela-kortti

·          Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan

·          Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan

·          Mikäli et pääse liikkumaan itsenäisesti, voit ottaa mukaasi yhden saattajan

Huom! Varaudu esittämään rokotuspaikalla peruste riskiryhmään kuulumiselle, esimerkiksi Kela-kortti tai lääkärin lausunto.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This