Lohjan uimavesien laatu hyvä – sinilevää havaittu Lohjanjärvessä

Järvimaisema Vappulassa

Lohjan uimarantojen veden laatu on ollut hyvä.

Lohjalla on 15 yleistä uimarantaa, joiden vedenlaatua valvotaan säännöllisesti läpi kesän. Kesäkuun tulosten perusteella uimavedet ovat mikrobiologiselta laadultaan hyviä.

Aurlahden uimarannalla suositellaan välttämään uimista runsaiden sateiden yhteydessä parin päivän ajan. Runsaat sateet tarkoittavat, että vuorokauden aikana sataa vähintään 4-5 millimetriä. Sademääriä kannattaa seurata Ilmatieteenlaitoksen Lohjan Porlan havaintoaseman tiedoista.

Eri puolilla Lohjanjärveä on havaittu sinilevää. Myös Aurlahden, Ojamon (Nuottatien) ja Liessaaren uimarannoilla. Sinilevien (syanobakteerien) määrä vedessä voi vaihdella nopeasti. Sinilevät voivat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen. Sinileväinen vesi voi aiheuttaa uimareille allergisia iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa tai yleisoireita kuten kuumetta ja päänsärkyä. Mikäli uit sinileväisessä vedessä, pese iho uimisen jälkeen.

Mikäli havaitset jollakin järvellä sinilevää, siitä voi tehdä kirjauksen Järviwiki-sivustolle käyttämällä työkalut-kohdasta löytyvää havaintolähettiä.

Uimavesitulokset ovat nähtävissä uimarannalla ja Lohja.fi-sivuilla.

Tietoa Lohjan kaupungin uimarannoista löytyy Lohja.fi-sivuilta.

Lisätietoja:

Lohjan ympäristöterveyspalvelut, puh. 044 042 1132

Lohjan kaupunki, Puistot ja viheralueet, puh. 0500 472 630

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This