Lohjan seurakunnan diakonia Kaikukortin jakajaksi

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus kokea ja harrastaa taidetta ja kulttuuria sekä liikuntaa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisi tiukka. Ratkaisuksi on kehitetty Kaikukortti.

Kaikukortin saa yli 16-vuotias heikossa taloudellisessa tilanteessa oleva henkilö. Kaikukortti on asiakkaalle ilmainen ja voimassa vuoden kerrallaan.

Lohjalla on käytössä Kaikukortti. Kaikukortin omistava henkilö pääsee sillä ilmaiseksi esimerkiksi konsertteihin, teatteriin, museoon ja kuntosalille. Pääsyliput tulee hankkia aina olemalla yhteydessä suoraan Kaikukortti-kohteeseen. Samalla Kaikukortilla mukaan tapahtumiin pääsevät myös kortin omistajan omat alle 16-vuotiaat lapset tai lapsenlapset. Lisäksi avustaja tai tulkki pääsee Kaikukortin omistajan kanssa aina maksutta sisään.

Kaikukortti toimii valtakunnallisesti ja Lohjalla myönnetyllä Kaikukortilla pääsee myös muiden paikkakuntien tarjoamiin Kaikukortti-kohteisiin. Tällä hetkellä Kaikukortti-verkostossa on mukana 28 paikkakuntaa tai aluetta ympäri Suomen.

Kaikukortin voivat saada ainoastaan tiettyjen sosiaali- ja terveyspalveluiden tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijoiden asiakkaat. Keväällä 2023 mukaan Kaikukortin jakajiksi ovat tulleet Lohjan seurakunnan diakonian toimipisteet, joita ovat Lohjan seurakuntakeskus, Metsolan seurakuntatalo, Mäntynummen seurakuntatalo, Ojamon seurakuntakoti, Roution seurakuntakoti, Virkkalan kirkko, Pusulan seurakuntatalo, Nummen seurakuntatoimisto, Karjalohjan lasikirkko ja Sammatin seurakuntatalo.

Lisäksi Kaikukorttia jaetaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen Lohjan toimipisteistä, jotka ovat aikuisten sosiaalipalvelut, lapsiperheiden sosiaalipalvelut, perhekeskus Purje, mielenterveys- ja päihdepalvelut, työllistymistä edistävät palvelut ja vammaispalvelut.

Kaikukortista saa lisätietoa Kaikukortti Lohja –Facebook-sivulta ja valtakunnalliselta Kaikukortti –Facebook-sivulta. Kaikki Kaikukortti-verkostoon kuuluvat kulttuuri- ja liikuntakohteet löytyvät Lohjan kaupungin verkkosivuilta ja valtakunnalliselta Kaikukortti-sivustolta.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This