Lohjan kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille

Tieto päivitetty 19.8. / Kasvomaskeja jaetaan Lohjan pääkirjastolla päivittäin alkaen klo 14. Muista jakopisteista ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Päivitetty 19.8.2020

Kasvomaskeja voi hakea päivittäin alkaen klo 14 Lohjan Pääkirjastolta osoitteesta Karstuntie 3, 08100 Lohja. Muita jakopisteitä Lohjan alueelle valmistellaan ja niistä tiedotetaan mahdollisimman pian mm. Lohja.fi –verkkosivuilla sekä Lohjan kaupungin Facebook-sivulla.

Kasvomaskeja jaetaan alkuun 1 maskipaketti / talous. Yhdessä paketissa on 5 kpl pestäviä kangasmaskeja. Paketissa on mukana pesuohjeet. Tiistaina jakoon saadaan aluksi rajallinen määrä maskipaketteja, mutta lisää on valmistumassa. Toivomme, että aluksi maskeja hakevat ensisijaisesti ne, joilla tarve on kiireellinen. 

Lohjan kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu valtioneuvoston linjauksen mukaisesti vain taloudellisesti heikoimmassa asemassa oleville lohjalaisille, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia niitä itse. Pääsääntöisesti lohjalaiset hankkivat maskinsa itse. Maskeja haettaessa taloudellista tilannetta tai henkilöllisyyttä ei tarvitse todistaa.

Kasvomaskia suositellaan käytettävän muun muassa joukkoliikenteessä sekä tilanteissa, jossa turvavälejä on mahdoton säilyttää. Kasvomaskeja on hyvä käyttää myös matkalla koronanäytteenottoon sekä ennen testitulosten varmistumista, jos liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä. Kasvomaskeja suositellaan yli 15-vuotiaille.

Lisäkysymykset Lohjan kaupungin kasvomaskien jaosta voi lähettää osoitteeseen koronaneuvonta@lohja.fi. Lisätietoja maskien oikeaoppisesta käytöstä löytyy THL:n verkkosivuilta.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This