Lohjan järvien ranta-alueita kehitetään – Vastaa nyt kyselyyn järvien ja rantojen talvikäytöstä!

Lohja sijaitsee Uudenmaan suurimman järven, Lohjanjärven rannalla. Lohjan alueella sijaitsee yhteensä 114 järveä tai lampea; vesistöjen ansiosta Lohja kuuluukin Suomen merkittävimpiin vapaa-ajan asuntojen sijaintipaikkakuntiin. Lohjan vetovoimatutkimuksissa Lohjan poikkeuksellisen kaunis luonto järvineen ja harjuineen nousee jatkuvasti kaupungin suurimpien vahvuuksien joukkoon.

Lohjan kaupunki laatii nyt järviohjelmaa, jossa tullaan määrittelemään tulevaisuuden linjaukset, joiden avulla järvien ja rantojen palveluita kehitetään. Tavoitteena on mm. parantaa Lohjan ranta-alueiden saavutettavuutta, kehittää veneilyä ja siihen liittyviä palveluita sekä edistää yritystoimintaa.

Järviohjelman edistämistä varten kaupunki on perustanut ohjausryhmän, joka seuraa ohjelman kehittymistä.  Ryhmässä edustettuina ovat luottamushenkilöitä sekä virkamiehiä. Ryhmässä vierailevat myös järven kehittämisestä kiinnostuneita yhteistyökumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä. – Järviohjelman tavoitteena on kaupunkistrategian mukaisesti lisätä monipuolisesti järvien käyttöä ja mahdollistaa myös yrittäjille hyvät olosuhteet oman toimintansa kehittämiseen, kertoo ohjausryhmän puheenjohtaja Kaj Sundqvist (kok.).

Aurlahden septitankki siirtyy kesällä 2022

Ohjelmaan sisältyy Lohjanjärven lisäksi muidenkin kaupungin alueen järvien ranta-alueiden kehittäminen. Huomioon tullaan ottamaan mm. Karjalohjan, Pusulan, Sammatin ja Saukkolan alueen ranta-alueet. – Vaikka kehittäminen on aloitettukin kaupungin vilkkaimmasta rannasta eli Aurlahdesta, otetaan ohjelmassa huomioon kaupungin muidenkin järvien ranta-alueita, lupaa Sundqvist.

Järviohjelman toteuttaminen tulee olemaan pitkäkestoinen prosessi, joka jatkuu koko nykyisen valtuustokauden sekä tarpeen tullen vielä seuraavankin. – Kyseessä on tärkeä, vuosia kestävä projekti, jossa tekemistä riittää. Resurssien mukaan pyritään joka vuosi kuitenkin tekemään jotain konkreettista. Esimerkiksi tulevana kesänä 2022 se paljon puhuttanut Aurlahden septititankki siirretään toiseen paikkaan, kertoo Sundqvist.

Muita vuonna 2022 tehtäviä toimia ovat mm. Hiidensalmi-Aurlahti rantareitin lisääminen talvikunnossapidon piiriin, Pähkinäniemen rannan raivaus soveltuvilta osin sekä uusien ulkokuntoilulaitteiden asentaminen Haikariin ja Moision rantaan.

Seuraa järviohjelman kehittymistä sekä tutustu ohjausryhmän kokoonpanoon sivuiltamme.


Kysely liittyen rantojen ja järvien talvikäyttöön!

Vuoden 2022 aikana tullaan julkaisemaan useampia kyselyitä Lohjan järvien ja rantojen käyttöön liittyen. Kyselyiden avulla halutaan osallistaa myös kuntalaiset ja yrittäjät järviohjelman suunnittelutyöhön sekä saada ideoita Lohjan järvien ja rantojen kehittämiseen. Ensimmäisen kyselyn aiheena on rantojen ja järvien talvikäyttö, lyhyeen kyselyyn pääsee vastaamaan täältä:

Kysely Järvien ja rantojen talvikäyttö

Huom! Verkon lisäksi kyselyyn voi vastata paperisena myös paikallisessa kirjastossa.


Lisätietoja järviohjelmasta sekä kyselystä antaa: Meliina Partio, meliina.partio@lohja.fi

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This