Lohjalla Pusulassa sijaitsevan Hyönölän vesiosuuskunnan vesi tulee edelleen keittää – veden klooraus alkaa

Lohjan ympäristöterveyspalvelut ja Hyönölän vedenjohto-osuuskunta tiedottavat 24.1.2022

Hyönölän vesiosuuskunnan on tarkoitus aloittaa vesijohtoverkoston desinfiointi kloorilla keskiviikkona 26.1.2022. Klooripitoinen vesi leviää verkostoon kulutuksen myötä ja saavuttanee kaikki kiinteistöt muutamien päivien sisällä. Desinfiointi aiheuttaa hajua ja makua verkostoveteen.

Veden klooripitoisuus on alhainen eikä aiheuta terveyshaittaa. Kloorin hajun tunnistaa hyvin. Suunnitelman mukaan kloorausta tehdään muutaman viikon ajan.

Vesiosuuskunnan asiakkaita pyydetään ilmoittamaan Hyönölän vesiosuuskunnalle sähköpostitse outi.huttula(a)ttmu.fi kun vedessä on havaittavissa kloorin hajua. Tällä pystytään varmistumaan siitä, milloin kloori on levinnyt koko verkoston alueelle.

Hyönölän vesiosuuskunnalle 15.10.2021 annettu keittokehotus on edelleen voimassa kloorauksen aikana.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5-10 minuutin ajan Hyönölän vesiosuuskunnan alueella. Peseytymiseen ja muuhun käyttöön vettä voi käyttää normaalisti.

Keittokehotus koskee vain Lohjalla Pusulassa sijaitsevan Hyönölän vesiosuuskunnan asiakkaita.
Vesiosuuskunta on yhteydessä asiakkaisiinsa.

Keittokehotus on voimassa toistaíseksi. Keittokehotusta jatketaan kunnes laboratoriotutkimuksin saadaan varmistettua, että vesi täyttää laatuvaatimukset. Keittokehotuksen lopettamisesta tiedotetaan erikseen.

Tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran 10.2.2022.

Lisätietoja antavat:

Lohjan ympäristöterveyspalvelut: Terveystarkastaja, puh, 044 042 1132

Hyönölän vedenjohto-osuuskunta: Puheenjohtaja puh. 040 595 5859

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This