Lohja hakee lisämajoituskapasiteettia yksityisiltä asunnonomistajilta

nainen ja mies Lohjanjärven rannalle

Suomessa on noin 600 000 kesämökkiä, joista kolmasosa soveltuu ympärivuotiseen käyttöön. Mökkejä käytetään keskimäärin vain 79 vuorokautta vuodessa. Lohjalla virallista majoituskapasiteettia matkailijoiden tarpeisiin tarjoaa kymmenkunta yritystä. Yhteenlaskettuna vuodepaikkoja on reilu tuhat. Kun paikkakunnalla järjestetään suurempia tapahtumia, loppuu tarjolla oleva majoituskapasiteetti nopeasti kesken.

− Heti, kun menetämme vierailijan yöpymään Lohjan ulkopuolelle, valuu suuri osa myös vierailijan käyttämästä oheistoiminnan rahasta toisaalle. Tilapäisen majoituskapasiteetin lisäämisellä pyrimme siis lisäämään matkailutulon pitovoimaa sekä matkailijan viipymää omalla alueella ja paikallisten palvelujen äärellä, avaa tilapäismajoituksen tarpeen taustoja Lohjan kaupungin matkailupäällikkö Minna Ermala

Koulutuksella halutaan madaltaa kynnystä tilapäismajoituksen tarjoamiseen

Lohjan kaupungin matkailutoimi panostaa etenkin tulevia Asuntomessuja ajatellen siihen, että majoituskapasiteettia olisi tarjolla nykyistä enemmän. Yksi keino kasvattaa majoituskapasiteettia tilapäisesti, on kannustaa Lohjalta mökin, talon tai asunnon omistavia antamaan tiloja vuokralle. Tällainen toiminta on vakiintunutta jo esim. Porissa suurten tapahtumien aikana.

− Olemme järjestäneet vuosi sitten koulutuksen heille, jotka ovat kiinnostuneita laittamaan asuntonsa osa-aikaisesti tai tilapäisesti vuokralle ja nyt tarjoamme koulutuksen uudestaan keskiviikkona 10.3. Ermala kertoo.

Koulutus järjestetään klo 17.30 – 19.30 etäkoulutuksena. Kouluttajana toimii tilapäisvuokraamisen asiantuntija, Mökkivuokraajan käsikirjan kirjoittaja ja Suomen Mökkivuokraajat ry perustaja, Sari Hyvärinen. Koulutus on osallistujille maksuton.

Ensimmäiset 60 koulutukseen ilmoittautunutta saavat ilmaiseksi Mökkivuokraajan E-käsikirjan (arvo 29,90 €). Koulutukseen voi ilmoittautua osoitteessa https://mailchi.mp/afeed56d200e/lohjan_majoituskoulutus

Tilapäismajoittajille luvassa myös verkkonäkyvyyttä

Lohjan matkailu tarjoaa tilapäismajoittajalle myös mahdollisuuden lisätä asunnon tiedot visitlohja.fi-sivuston majoitussivulle. Tietojen syöttämisen voi tehdä itse, tai palvelun voi ostaa Townbase palveluntarjoajalta.

Asuntomessujen majoituksia kysytään jo, joten nyt viimeistään on aika toimia. Asuntomessut järjestetään Lohjalla, Hiidensalmen alueella 9.7.−8.8.2021.

Lisätietoa koulutuksesta Lohjan matkailun toimistolta 044 369 1309, tourist@lohja.fi tai matkailupäällikkö Minna Ermala p. 044 374 1218, visitlohja.fi

Lisätietoa yksityisestä mökinvuokrauksesta, Sari Hyvärinen, Orava Consulting, https://mokkivuokraajankasikirja.fi/

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This