Lauantaina 23.3.2024 vietetään Earth Hour -tuntia luonnon hyväksi

Maapallo, josta toinen puoli on pimeä ja toinen valossa.

Maailmanlaajuiseen Earth Hour kampanjaan osallistutaan valoja sammuttamalla jo yli 190 maassa.

Miksi Earth Houria vietetään?

Earth Houria vietetään ympäri maailmaa kerran vuodessa tiettynä päivänä, yleensä maaliskuun viimeisenä lauantaina. Tänä vuonna Earth Houria, ”Maapallon tuntia”, vietetään tulevana lauantaina 23.3.2024 klo 20.30-21.30. Tapahtuman tarkoituksena on kiinnittää ihmisten huomiota ilmastonmuutokseen ja ympäristön tilan haasteisiin, kuten luonnon monimuotoisuuden heikkenemiseen ja luonnonvarojen liikakäyttöön, sekä kannustaa ihmisiä ja organisaatioita vähentämään energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

WWF:n organisoiman Earth Hourin ajatuksena on sammuttaa valot ja muut sähkölaitteet tunnin ajaksi osoittamaan sitoutumista ympäristön hyvinvointiin ja kestävään tulevaisuuteen. Tapahtuma muistuttaa meidän kaikkien, yksilöiden ja yhteisöjen, vastuusta ja mahdollisuudesta toimia ilmastonmuutoksen torjunnassa ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Earth Hour Lohjalla

Lohjan kaupunki osallistuu tänä vuonna Earth Houriin sammuttamalla valot lauantaina 23.3.2024 klo 20.30-21.30 Laurentiustalosta, Ojamotalosta ja Järnefeltin koulusta. Länsi-Uudenmaan Musiikkiopisto puolestaan järjestää tapahtumaan liittyen Earth Hour -konsertin maanantaina 25.3.2024 klo 19 Lohjan Mäenpää-salissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Earth Hour on oivallinen hetki tarkastella omaa energiankulutusta, ympäristövaikutuksia sekä luontosuhdetta. Lähde siis mukaan viettämään maailmanlaajuista Earth Hour -tuntia ja pyhitä tunti luonnolle! Voit sammuttaa valot ja muut sähkölaitteet, tai miettiä miten muuten voit edesauttaa positiivisia ympäristövaikutuksia. Suuret muutokset syntyvät lukuisista pienistä yksittäisistä teoista, joten jokainen teko maapallomme puolesta on tärkeä!

Voit lukea lisää Eath Hour kampanjasta täältä (linkki johtaa ulkoiselle sivulle).

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This