Kulttuuripalveluiden toiminta-avustukset haettavissa maaliskuun loppuun saakka

Aurlahti syksyllä

Lohjan kaupungin kulttuuripalveluiden toiminta-avustusten hakuaika päättyy perjantaina 31.3.2023 klo 15.00. Toiminta-avustuksia on jaettavissa 18 900€.

Lohjalaiset yhdistykset ja toimijat voivat hakea kulttuuripalveluiden toiminta-avustusta konkreettisen toiminnan toteuttamiseen. Toiminta-avustuksilla halutaan lisätä ja monipuolistaa kaupunkilaisille tarjottavia kulttuuripalveluja.

Rahastoihin kohdistuvien hakemusten määrään toivotaan kasvua

Lohjan kaupungin kulttuuripalveluilla on neljä rahastoa, joita ovat kulttuurirahasto, ikääntyneiden kulttuurirahasto, vähävaraisten kulttuurirahasto sekä lasten ja nuorten kulttuurirahasto. Kaikista rahastoista voidaan jakaa vuosittain korkeintaan 5 000€. Rahastot ovat haettavissa 28.4.2023 klo 15.00 saakka.

Kulttuurirahasto on tarkoitettu kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toimintojen palvelutarjonnan tehostamiseen kaikenikäisille lohjalaisille koko kunnan alueella. Lasten ja nuorten kulttuurirahasto on tarkoitettu lohjalaisten lasten ja nuorten kulttuuriharrastusten tukemiseen, ikääntyneiden kulttuurirahasto on tarkoitettu lohjalaisten ikääntyneiden kulttuuriharrastusten tukemiseen ja vähävaraisten kulttuurirahasto on tarkoitettu vähävaraisten lohjalaisten kulttuuriharrastusten tukemiseen. Rahastoista voidaan hakea avustusta ohjelmakokonaisuuksien, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen.

Viime vuonna kulttuurirahastosta jaettiin 600€ ja ikääntyneiden kulttuurirahastosta jaettiin 2850€. Muihin rahastoihin ei tullut hakemuksia.

-Toivomme, että useampi yhdistys ja toimija löytäisi kulttuuripalveluiden rahastojen avustukset, sanoo kulttuurituottaja Sara Ertek.

-Rahastosta kannattaa hakea isompaakin pottia, jolla pystytään tukemaan esimerkiksi esityskiertuetta kouluihin tai palvelutaloihin, ja parantaa kulttuurin alueellista saavutettavuutta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sama toimija voi saada jokaisesta rahastosta avustusta vain kerran, Ertek jatkaa.

Kohdeavustuksia myönnetään jatkuvasti

Lohjan kaupungin kulttuuripalveluiden kohdeavustuksia myönnetään siinä tahdissa kuin hakemuksia saapuu. Yli 1000€ hakemukset käsitellään seuraavassa mahdollisessa kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksessa, mutta alle 1000€ hakemuksista päättää kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Lonkainen. Kohdeavustuksia on jaettavana 12 600€ sisältäen asukasyhdistysten avustukset. Kohdeavustusten ja asukasyhdistysten avustusten viimeinen hakupäivä on 31.10.2023 klo 15.00.

Lisää tietoja Lohjan kulttuuripalveluiden toiminta- ja kohdeavustuksista sekä kulttuuriavustuksista antaa kulttuurituottaja Sara Ertek, puh, 044 362 1130, sara.ertek@lohja.fi.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This