Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 14.6.2021

Koronarokotukseen 15.6 ilman ajanvarausta

Huomenna 15.6. klo 9-15 voit tulla Tennariin ottamaan ensimmäisen koronarokotteesi ilman ajanvarausta, jos olet vähintään 16 -vuotias lohjalainen! Tennari sijaitsee osoitteessa Rantapuisto 45. Paikalle pääset helposti autolla tai Lohjan keskustasta myös kävellen/pyöräillen. Ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi!

Yhteensä noin 30 000 henkilöä eli 64,9 % lohjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Tehosterokotteen on saanut jo 13 % lohjalaisista. Tietoa Lohjan koronarokotuksista ja niiden etenemisestä löytyy https://www.lohja.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut-2/koronavirus/koronarokotukset

Aluehallintovirasto on kumonnut kokoontumisrajoitukset 15.6. alkaen  – Lohjalla siirrytään perustasolle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 15.6 alkaen yleisötilaisuuksien rajoittamista koskevan päätöksen sekä Länsi- että Itä-Uusimaan alueella johtuen koronatilanteen rauhoittumisesta. Pääkaupunkiseutu ja Keski-Uusimaa siirtyvät kiihtymisvaiheeseen.

Lohjan siirtyminen koronaepidemian perustasolle tarkoittaa sitä, että yleisötilaisuuksien henkilömäärää ei rajoiteta sisä- ja ulkotiloissa. Edelleen kuitenkin kansalliset vaatimukset terveysturvallisuuden huomioimisesta ovat voimassa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta noudattaen.  Tilaisuudesta vastaavan on annettava osallistujille riittäviä etäisyyksiä koskevat toimintaohjeet. Osallistujien oleskelu on järjestettävä niin väljästi, kuin mahdollista ja sijoittaa asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan. Etäisyyden ylläpitäminen ei edellytä tietyn metrimääräisen turvavälin jatkuvaa ylläpitoa, mutta turvallisten etäisyyksien ylläpitämiseksi jokaiselle osallistujalle tai ryhmälle kannattaa osoittaa ennakkoon suunniteltu paikka. Etäisyyksien ylläpitoon kannattaa varata opastavaa henkilökuntaa ja käyttää etäisyysopasteita. Pitkien jonojen syntyä voi ehkäistä osallistujien saapumis- ja jakautumisjärjestelyin. Esimerkiksi, yleisöä voidaan ohjata teippausten tai köysitysten ja järjestyksenvalvojien välityksellä liikkumaan niin, että ruuhkat vältetään. Myös aukioloa ja toiminnan rytmitystä järjestämällä varmistetaan väljyys osallistujien ja seurueiden välillä. Lisäksi osallistujille on tarjottava mahdollisuus käsien pesuun.

Koronatilanne Lohjalla on edelleen rauhallinen, viime viikolla yksi uusi koronatartunta

Tammikuun alusta lukien Lohjalla on todettu 304 uutta koronavirustartuntaa. Kesäkuussa uusia koronatapauksia on todettu 2. Koronanäytteitä on otettu kesäkuussa  keskimäärin 100/päivä. Positiivisten koronanäytteiden osuus on kesäkuussa ollut alle 0,2 %.

Viimeisen kahden viikon aikana Lohjalla on ollut kaksi uutta koronatapausta, joten koronan ilmaantuvuus Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana on 4,4/100 000. Koko maan ilmaantuvuusluku on 24,8/100 000 ja Uudenmaan 46,6/100 000.

Kaksi koronarokotetta saaneille uusia neuvoja maskin käytöstä ja turvaväleistä

Saadusta rokotteesta huolimatta on edelleen tärkeää kiinnittää huomiota hyvän käsihygienian ja turvavälien toteutumiseen ja käyttää kasvomaskia.

THL on antanut uudet ohjeet täysin rokotetuille. Täysin rokotetulla tarkoitetaan tilannetta, kun on saanut kaksi rokoteannosta ja toisen annoksen saamisesta on kulunut vähintään viikko, jotta rokotuksen suojateho on ehtinyt kehittyä riittävän vahvaksi.

Täysin rokotettuna sinun on varsin turvallista tavata muita ihmisiä ilman maskia tai turvavälejä, kun

  • Tapaat yksityisissä sisätiloissa eli esimerkiksi kotona tai kesämökillä muita ihmisiä, jotka ovat täysin rokotettuja. Tartuntariski on silloin hyvin pieni.
  • Tapaat yksityisissä sisätiloissa rokottamattomia ihmisiä, jotka ovat kaikki samasta kotitaloudesta.
  • Käyt esimerkiksi kylässä ystäväperheen kotona. Edellytyksenä on, että kukaan rokottamattomista ei kuulu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään. Tällaisessa tilanteessa sekä sinun että muiden paikallaolijoiden tartuntariski on pieni.

Kaksi koronarokoteannosta saaneille uusia neuvoja maskin käytöstä ja turvaväleistä – rokottamattomia ja riskiryhmiä yhä tärkeää suojata – Tiedote – THL

Viikkotiedotteet jäävät tauolle juhannusviikosta alkaen. Lohjan kaupunki tiedottaa erikseen ajankohtaisista koronatilanteeseen liittyvistä asioista. Kiitämme kaupunkilaisia kuluneesta keväästä ja toivotamme hyvää ja turvallista kesää!

 

Share This