Karjalohjalla vapaa-ajan toiminnassa koronavirusaltistuminen

Kaikki altistuneet henkilöt on tavoitettu. Altistumisesta johtuvia sairastumisia ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta altistuneiden tilannetta seurataan terveydenhuollon toimesta aktiivisesti.

Ajankohtaista Lohjan kaupunki

Karjalohjalla on todettu koronavirustartunta ja noin 20 henkilöä on altistunut vapaa-ajan toiminnassa. Kaikki altistuneet henkilöt on tavoitettu. Altistumisesta johtuvia sairastumisia ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta altistuneiden tilannetta seurataan terveydenhuollon toimesta aktiivisesti.

Tässäkin tilanteessa yleisten hygieniaohjeiden ja turvavälien noudattaminen ovat rajoittaneet altistuneiden määrää.

Koronavirukselle altistuneet henkilöt määrätään karanteeniin, joka kestää 14 vrk altistumispäivästä. Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki altistuneet henkilöt. Tartuntatautilääkäri tekee päätöksen karanteeniin määräämisestä ja päätös postitetaan asianomaisille henkilöille kotiin. Karanteenin aikana tulee huolehtia hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta. Myös lähikontakteja tulee välttää. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava korostetusti infektio-oireita. Koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystieinfektion. Kuitenkin monien sairastuneiden oireet ovat olleet lieviä. Oireita voivat olla: kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ja ripuli, taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, ota yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901. ja muuna aikana palvelee päivystysapu p.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen oirearvion www.omaolo.fi  tai tehdä sähköisen yhteydenottopyynnön www. https://pro.klinik.fi/contact/lohja.

On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This