Tartunnanjäljitys on Lohjalla pahasti ruuhkautunut

Pystymme ottamaan yhteyttä tällä hetkellä ainoastaan positiivisen testituloksen saaneisiin. Positiivisia tapauksia on tällä viikolla, kolmessa päivässä, jo 101. Altistuneita ei pystytä juuri nyt kontaktoimaan terveyskeskuksen kautta.

Tartunnanjäljityksessä priorisoidaan ne koronapositiiviset, jotka ovat kontaktissa vakavalle koronataudille alttiiden henkilöiden kanssa.

Ohjeita positiivisen testituloksen saaneelle:

Informoi altistumisesta heti itse niitä henkilöitä, joiden kanssa olet ollut tekemisissä. Tartuttavuusaika alkaa 48 tuntia ennen oireiden alkamista. Perheestäsi kaikkien tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin. Muiden kontaktien osalta omaehtoiseen karanteeniin tulee jäädä niiden, joilla ei ole kahden rokotteen tai vasta sairastetun taudin suojaa. Heidän tulee seurata vointiaan kymmenen vuorokauden ajan tapaamisestanne sekä oireiden ilmaantuessa hakeutua koronatestiin tai tekemään korona-pikatestin.

Käy täyttämässä altistamiesi henkilöiden tiedot osoitteessa koronatietoni.fi. Sivustolla on hyvä ohjeet tietojen täyttämiseksi. Tiedot välittyvät tätä kautta suoraan tartunnanjäljittäjille.

Jos sinulle tulee vaikeita koronaoireita, esim. hankalaa hengenahdistusta, ota yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse ennen hoitoon hakeutumista. Näin turvaamme, että et altista päivystyksen odotustiloissa ketään toista koronalle. Virka-aikana soita 019 369 2319 (valitse kiireellinen tämän päivän asia), sinulle soitetaan takaisin. Virka-ajan ulkopuolella apua saa numerosta 116 117 ja erittäin vaikeissa oireissa hätänumerosta 112.

Ohjeita infektio-oireiselle:

Sairasta kotona. Mahdollisuuksien mukaan tee kotitesti. Jos työskentelet vakavalle koronalle alttiiden henkilöiden kanssa tai sinulla on ollut juuri ennen sairastumista paljon sosiaalisia kontakteja tai kuulut vakavan koronataudin riskiryhmään, varaa itsellesi koronatesti osoitteesta koronabotti.hus.fi

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This