Opetuksen päivitetyt koronasuositukset Lohjalla

Lohjan kaupunki on heikentyneen koronatilanteen vuoksi tehnyt tällä viikolla uusia suosituksia koronaan liittyen. Tautitapausten määrä on lisääntynyt jatkuvasti. Perusopetuksen osalta päivitykset voimassa oleviin ohjeisiin ovat seuraavat:

  • Kasvomaskisuositus koskee kaikkia oppilaita 4. luokasta eteenpäin sekä koko henkilökuntaa. (Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai, jos muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön.)
  • Mikäli lapsi saa positiivisen koronatestituloksen on tärkeää ilmoittaa asiasta jo ennen karanteenipäätöstä Wilman kautta sekä opettajalle että rehtorille, jotta koulu voi aloittaa tarvittavat toimet tiedottamiseen ja etäopetuksen järjestämiseen. 
  • Kun koulu saa tiedon tartuttavuusaikana koululla olleesta koronapositiivisesta henkilöstä, mahdollisesti altistuneiden huoltajille lähetetään tieto Wilman kautta ja oppilaat lähetetään kotiin odottamaan tarkempia ohjeita ja mahdollista karanteenimääräystä. Heikentyneen koronatilanteen vuoksi kotiin lähetetään jatkossa koko luokka.
  • Koulujen järjestämät joulujuhlat ja muut sisätiloissa järjestettävät tapahtumat toteutetaan koulun sisäisinä tapahtumina, eikä niihin kutsuta yleisöä. Ulkona järjestettäviin tapahtumiin voi kutsua yleisöä. Koulut tiedottavat huoltajia oman koulun järjestelyistä.
  • Yleisötapahtumia koskevat rajoitukset eivät tällä hetkellä estä koulun tiloissa järjestettäviä ulkopuolisen toimijan järjestämiä tapahtumia, kuten myyjäisiä.

Terveysturvallisen koulutyön turvaamiseksi on erittäin tärkeää, että kouluun tullaan vain täysin terveenä.

Mikäli alueen korona-tilanne muuttuu tai/ja AVI muuttaa omaa ohjeistustaan niin myös kaupungin ohjeistusta voidaan joutua vielä muuttamaan.

Pyydämme huoltajia seuraamaan Wilmaa tehostetusti. 

Aiemmin lähetetyt koronatiedotteet löytyvät osoitteesta https://peda.net/id/dLtmHH 

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This