Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja uusiin rajoituksiin Lohjalla 23.11.

Uusia rajoituksia Lohjalla ja muutoksia kaupungin kulttuuripalveluihin.

Viimeisen viikon aikana (viikko 47) on Lohjalla todettu 4 uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 106. Ilmaantuvuus on Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 17/100 000 (tapausta asukasta kohden) ja Uudenmaan alueella ilmaantuvuus 137/100 000. Tartuntamäärät ovat viime viikkoina Uudenmaan alueella kasvaneet ja sairaalahoidon tarve on kasvanut nopeasti.

Uusia rajoituksia Lohjalla ja muutoksia kaupungin kulttuuripalveluihin

Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Vantaa ja Espoo) on siirtynyt leviämisvaiheeseen ja alueella on otettu laajoja uusia rajoituksia käyttöön. Muu Uusimaa, mukaan lukien Lohja, on vielä kiihtymisvaiheessa. Lohjalla suositusten ja rajoitusten perustana toimivat sekä alueellinen että paikallinen koronaepidemian tilannekuva, kuin myös Etelä-Suomen Aluehallintoviraston määräykset.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on antanut 20.11.2020 määräyksen, että yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.-13.12.2020. Tämä määräys koskee myös Lohjan aluetta.

Määräyksen vaikutukset Lohjan kaupungin toimintaan ajalle 23.11.-13.12.2020:

Lohjan teatteri

Viulunsoittaja katolla –esitykset perutaan loppuvuoden osalta. Lohjan teatteri on muutaman viikon sisään suoraan yhteydessä kaikkiin heihin, jotka ovat ostaneet tai varanneet liput peruttuihin esityksiin ja/tai kahviotarjoiluun. Lohjan Teatterin verkkosivut.

Lohjan kaupunginorkesteri

Lohjan kaupunginorkesteri ei ota konsertteihin yleisöä välillä 23.11.-13.12.2020. Tälle ajalle suunnitellut konsertit taltioidaan ja näytetään Lohjan Kulttuuripolun Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/LohjanKulttuuripolku. Netticket on suoraan yhteydessä kaikkiin heihin, jotka ovat jo varanneet liput konsertteihin kyseiselle ajalle. Lohjan kaupunginorkesterin verkkosivut.

Länsi-Uudenmaan Musiikkiopisto

Musiikkiopiston soittajaisten ja konserttien osalta yleisömäärää rajoitetaan.  Tilaisuuksia, joita ei pystyjä järjestämään rajoitusten mukaan, perutaan.  Musiikkiopisto tiedottaa perutuista konserteista ja muista mahdollista muutoksista verkkosivuillaan.

Etelä-Suomen Avi:n määräys kokonaisuudessaan.

Yksityistilaisuudet ja etätyö

Lohjan kaupunki suosittaa, että Lohjalla ei järjestetä yli 10 henkilön yksityistilaisuuksia.

Lohjan Kaupunki suosittelee vahvasti etätyötä aina kuin se on mahdollista. Kasvomaskien käyttöä tulisi myös edellyttää mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla, erityisesti jos turvavälejä ei pystytä pitämään. Koronatartuntojen estämiseksi ruoka- ja kahvitauot kannattaa työpaikoilla porrastaa.

Lisäksi Lohjan kaupunki muistuttaa kaikkia pääkaupunkiseudulla asioivia ja työmatkaliikennöijiä huomioimaan erityisellä tarkkuudella hygieniaohjeiden toteutumisen. Pese kädet, yski hihaan ja käytä kasvomaskia, kun et voi pitää turvaväliä. Vastaavia ohjeita suositellaan noudatettavan toki myös Lohjalla.

Mikäli tulee koronaan viittaavia oireita, on tärkeää välittömästi hakeutua koronatestiin ja pysyä kotona.

Lohjan kaupunki valmistautuu tarvittavien laajempien rajoitustoimenpiteiden ja suositusten käyttöönottoon. Mahdollisten suositusten ja rajoitustoimenpiteiden laajentamisen tarvetta arvioidaan vähintään viikoittain.

‪#VIISIVALTTIA KORONAN EHKÄISYYN

1.     Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

2.     Pidä 1-2 metrin turvaväli

3.     Pese kädet, yski hihaan

4.     Käytä kasvomaskia

5.     Lataa koronavilkku

http://suomitoimii.fi/5valttia

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This