Koronatilanne Lohjalla – viikkokatsaus tartuntatilanteeseen ja ajankohtaisiin 16.11.

Viimeisen viikon aikana (viikko 46) on Lohjalla todettu 4 uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä koko vuoden osalta on Lohjalla nyt 102. Ilmaantuvuus on Lohjalla viimeisten 14 vrk:n aikana 20/100 000 (tapausta asukasta kohden) ja Uudenmaan alueella ilmaantuvuus 106/100 000. Koko maan ilmaantuvuusluku on 50,4. Tartuntamäärät ovat Uudellamaalla sekä valtakunnallisesti hieman kasvaneet, samoin sairaala- ja tehohoidon tarve.

Lohjan kaupungin tartuntatautiyksikkö muistuttaa kasvomaskien käytöstä

On tärkeää, että kasvomaskeja käytetään. Mikäli esimerkiksi työntekijä tai toiseen asteen opiskelija altistuu työ-/koulupäivänsä aikana koronalle ja sekä koronaan sairastunut ja altistunut ovat käyttäneet kasvomaskia ohjeiden mukaisesti, vältytään altistuneiden määräämiseltä karanteeniin. Kannattaa siis käyttää kasvomaskia, jotta voidaan turvata palvelukyky ja kaikille turvallinen työ- ja opiskeluympäristö.

Myös yläkoulujen henkilöstö käyttää kasvomaskeja

Maanantaista 16.11.2020 alkaen on Lohjalla voimassa kasvomaskin käyttöä koskeva suositus yläkoulujen koko henkilökunnalle.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan Lohjalla myös seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille

  • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.
  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Lohjan kaupunki suosittelee varovaisuutta pikkujoulujen järjestämiseen.

Yleisimmät tartunnan lähteet tällä hetkellä ovat perheenjäsenet, työpaikat ja ystävät. THL on julkaissut 9.11.2020 ohjeen Juhlakausi alkaa – vietä pikkujouluja turvallisesti!

Yhteisten kokoontumisten suunnittelussa on tärkeää huomioida oman alueen viranomaisten antamat ohjeet ja suositukset, jotka riippuvat epidemian vaiheesta. Epidemian leviämisvaiheessa kunnat voivat suositella rajoituksia myös yksityistilaisuuksien osallistujamääriin.

Aiheen mukaiset uutiset:

Share This