Asuntomessut Lohjalla 2021

Kuinka Asuntomessut Lohjalla onnistuivat? – Tutustu Asuntomessut Lohjalla -loppuraporttiin sekä messututkimukseen!

Hiidensalmi talo

Asuntomessut Lohjan Hiidensalmessa 9.7.-8.8.2021 onnistuivat koronapandemiasta huolimatta erinomaisesti ja Lohjalla oli positiivista ”pöhinää” koko messukuukauden ajan. Media kirjoitti Lohjasta ja Asuntomessuista laajasti, ja Lohja saikin ennätyksellisen määrän positiivista näkyvyyttä myös valtakunnan medioissa.

– Lohja saavutti asettamansa tavoitteet messuille ja myös messubudjetti alitettiin selvästi. Medianäkyvyys oli valtavaa ja kaupunkiimme kohdistui ennennäkemätöntä kansallista mielenkiintoa. Hiidensalmeen rakentuneesta kaupunginosasta on tullut osa Lohjaa, jonka kaupunkilaiset ovat ottaneet omakseen, iloitsee Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Messuvieraita Hiidensalmessa kävi 81 554 ja he käyttivät rahaa Lohjalla 3,9 M€. Vieraista suurin osa tuli pääkaupunkiseudulta sekä lähiseudun suuremmista kaupungeista ja kunnista. Positiivista palautetta annettiin erityisesti kauniista messualueesta, mielenkiintoisista kohteista sekä toimivista järjestelyistä. Haastetta aiheutui ajoittaisesta jonoutumisesta.

Myös oheiskohteet Tytyri kaivosmuseo ja Kisakallio olivat tyytyväisiä messukesään ja heidän asettamansa tavoitteet täyttyivät. Positiivista palautetta on tullut myös Lohjan elinkeinoelämältä.

Messututkimukseen vastanneista reilu 70 % ei tuntenut Lohjaa entuudestaan hyvin tai ollenkaan. Yli 16 % vastanneista sanoi voivansa harkita muuttoa Lohjalle tai haluavansa muuttaa sinne.

Tutustu Asuntomessut Lohjalla 2021 -loppuraporttiin. (Avautuu selailtava lehti)

Tutustu Suomen Asuntomessujen julkaisemaan kävijätutkimukseen. (Avautuu PDF)

Messukohteisiin pääsee edelleen tutustumaan virtuaalisesti www.asuntomessut.fi sekä Huvila&Huussi Asuntomessuilla –erikoisjaksoissa, jotka löytyvät Ruutu-palvelusta.

Lisätietoja:

–  Mika Sivula, kaupunginjohtaja, Lohjan kaupunki, puh. 044 369 4321

–  Mirka Härkönen, Asuntomessujen projektipäällikkö, Lohjan kaupunki, puh. 050 590 8020

–  Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Suomen Asuntomessut, puh. 050 531 6776

–  Anne Pallaste, kehitysjohtaja, Suomen Asuntomessut (messututkimus ja media-analyysi), puh. 050 355 3530

 

Aiheeseen liittyvää: